Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: zakup c 5d mk2...?

Coś już napisał

Domyślnie Odp: zakup c 5d mk2...?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    O ile paczka dojdzie, ta oferta z fb byla dla mnie dziwna. Jaka forme zakupu i platnosci wybrales?
    nie od niej kupiłem... Znalazłem na olx, zadzwoniłem i dogadałem szczegóły. Co do ogłoszenia z fb to dziewczę nie chciło mi podesłać lepszych fotek niźli te na fb. Spakowała już sprzęt i zakleiła karton czekając na kupca, który chyba miał przyjechać na białym koniu... Ja jednak niczym niezrażony rycerz podążałem dalej drogą prawości poszukując czcigodnego egemplarza jak pielgrzym w sandałkach po pustyni do "ziemi świętej".

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Poniedziałek nastał a nawet się już ku końcowi pomału chyli. Przyszła paczka z 5DmkII? Napisz jak wrażenia
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Coś już napisał

dostałem paczuszkę...
    Wrażenia (po przesiadce z 50d). Przepaść. 5D trzyma sie w garści (pod warunkiem, że ma sie duże łapy) jak kawałek mocnego sprzętu. Ciężki, masywny, fajny. Ale pomyslałem, że na wycieczce w lesie, bez plecaka lub jakiejś dobrej torby i z dobrym szkiełkiem, np sigma 50-500 - może sie okazać, że siłownia przy tym to spa dla wątłych... Plastyka zdjęć tez zupełnie różna od tej którą znałem i która cieszyła oko przez ostatnie 4 lata... Wrażenia sprzętowe fajne, nowe, miłe, ekscytujące. To coś jak pierwsze papierosy w piwnicy z kumplami, pierwszy alkohol, przed dyskoteką, pierwsza erekcja... coś nowego, nieznanego - Odlocik. Cieszy!
    Jednak jest jeszcze druga strona medalu - w tym moim przypadku mojego medalu. Dostałem dzisiaj paczuszkę, zapłaciłem pani listonosz, i nawet poprosilem, by nie uciekała to otworzę paczkę, żeby sie nie okazało, ze kupiłem cegłę - i choć cena kupna tego co ustrzeliłem w necie była fajne (trzy z hakiem) to jednak p przypadku cegły w paczce nie uznałbym jej (ceny) za wyjątkową promocję. Pani liczyła cash, a ja rozprułem pudło niczym ninja niemal jednym cięciem (chyba były dwa ciosy). Dla oka dobry stan, podpiąłem szkiełko, pstryk, pstryk... działa. To super pomyślałem. Pani poleciała rozdawać listy, a ja poleciałem klikać pierwsze nowe fotki do ogródka (bo słonecznie było). Po pół godzninnym petingu usiałem zrzucać foty do kompa i oglądam moje nowe body, które zalotnie spogladało na mnie od czasu do czasu mrugając zalotnie tym znacznikiem "MarkII". I tu fajna część tej opowieści romantycznej sie kończy, bo czas na horror... Pójdę na skróty, bo szkoda waszego czasu czytać tą opowieść, która jak onegdaj mawiał Limahl "nie ma końca".
    Na spodzie mojego body nie ma nalepki z numerem seryjnym. Zaświeciła mi sie lampka, szum i oklaski w głowie ucichły. Czemu jej tam nie ma? Udawałem, że nie znam odpowiedzi na uciążliwy ból hemorojdów. Zadzwoiłem do Canon Polska by się dowiedzieć jak pozyskać mój nr seryjny... Proste jak drut. W google wpisałem pełną nazwę sprzętu o jego nr. Moje przypuszczenia potwierdziły się... MOze ktoś dopisze dalszy ciąg?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Kradziony? Az tak prosto a zarazem smutno?
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

W exifie jest SN body.
    Zazwyczaj zrywa się naklejkę jak sprzęt jest "refurbished".
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez wizart Zobacz posta
    dostałem paczuszkę...

Na spodzie mojego body nie ma nalepki z numerem seryjnym. Zaświeciła mi sie lampka, szum i oklaski w głowie ucichły. Czemu jej tam nie ma? Udawałem, że nie znam odpowiedzi na uciążliwy ból hemorojdów. Zadzwoiłem do Canon Polska by się dowiedzieć jak pozyskać mój nr seryjny... Proste jak drut. W google wpisałem pełną nazwę sprzętu o jego nr. Moje przypuszczenia potwierdziły się... MOze ktoś dopisze dalszy ciąg?
    jesli chcesz odniesc sukces , co jest mozliwe , to raczej nie prowadzilbym teraz publicznie dyskusji na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Lipa, laska tez pewnie podstawiona. Nawet konto moze byc "lewe".

Ciekawe czy policja jest w stanie odzyskac kase i zapuszkowac rabusia (sprzet ofc wraca do wlasciciela).

Coś już napisał

Najłatwiej jest kupić sprzęt w necie... a potem zupełnie nieświadomie zostać wkręcony w cały ten ciąg wydrzeń z kradzionymi fantami w tle. Najtrudniej potem "wyprostować" i uporządkować temat na tyle, by nie być elementem tej układanki, odzyskać kasę i nie dostać punktów karnych od prokuratora. Brzmi niewiarygodnie? A jednak. Mi udało sie odkręcić historię, ale dwa tygodnie ciśnienia, nocny bezdech, opadajace powieki w aucie i inne dolegliwości. Przestrzegam i zalecam daleko idacą ostrożność.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jak udalo Ci sie to odkrecic?

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Cytat Zamieszczone przez wizart Zobacz posta
    Najłatwiej jest kupić sprzęt w necie... a potem zupełnie nieświadomie zostać wkręcony w cały ten ciąg wydrzeń z kradzionymi fantami w tle. Najtrudniej potem "wyprostować" i uporządkować temat na tyle, by nie być elementem tej układanki, odzyskać kasę i nie dostać punktów karnych od prokuratora. Brzmi niewiarygodnie? A jednak. Mi udało sie odkręcić historię, ale dwa tygodnie ciśnienia, nocny bezdech, opadajace powieki w aucie i inne dolegliwości. Przestrzegam i zalecam daleko idacą ostrożność.
    Jeżeli możesz odpisz jak to się skończyło.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów