Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Samyang 35 mm f/1.4 AS UMC

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Samyang 35 mm f/1.4 AS UMC

Wszystko się da ;d polak potrafi i to moje motto Dlatego będe próbował

--- Kolejny post ---

Ponadto będę używał tego obiektywu do makro dzięki adapterowi . Dlatego też chce stałoogniskowy

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Samyang 35 mm f/1.4 AS UMC

Cytat Zamieszczone przez inount Zobacz posta
    Ponadto będę używał tego obiektywu do makro dzięki adapterowi . Dlatego też chce stałoogniskowy
    Zapomnij o jakimkolwiek makro z tym obiektywem. Przy pierścieniu chyba 21 albo nawet 13mm rozkwasisz "modela" przednią soczewką. Miałem ten obiektyw i mogę przyznać, że akceptowalny obrazek zaczyna się od f/2, w odróżnieniu od C50mm f/1.4 gdzie taki obrazek udawało się uzyskiwać przy f/1.6 ale nie o tym.

Masz w domu lunetę albo lornetkę (bo nie będę wymagał od Ciebie posiadania Zenita albo Kieva)? Weź to co masz (albo najlepiej pożycz Zenita) i wyjdź na ulicę. Złap namiar na jakiś samochód w ruchu oddalający się od Ciebie i próbuj utrzymać jak najdłużej ostrość na blachach. Jeśli stwierdzisz, ze to proste to możesz próbować z obiektywem. Dwa ten obiektyw z tego co się orientuję jest w dwóch wersjach z lub bez dopisku AE z tyłu. Pytasz w temacie o ten bez dopisku więc nie będziesz miał potwierdzenia ostrości. Na szybko znalazłem ten AE za ~2000zł nowy.
    FF + trzydziestka piątka

Uprawnienia umieszczania postów