Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Canon 16-35 F/4 - jaki holder i filtry?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 16-35 F/4 - jaki holder i filtry?

Cytat Zamieszczone przez kilas88 Zobacz posta
    Dobra, wypiłem kilka piw by jutro o tym nie pamiętać i zamówiłem online:

- Uchwyt (holder) standardowy Lee / Foundation Kit
    - Pierścień (adapter) szerokokątny 77mm Lee
    - Hitech ND 0.6 Grad Soft
    - Hitech ND 0.6 Reverse Grad
    - Lee Big Stopper 10 ND 3.0 (NDx1000)

Czyli mix filtrów Lee i Hitech. Z tego co mówisz @jaś, przy jednym filtrze Hitecha jest spoko, a w tym zestawie nie powinno być potrzeby użycia dwóch Hitechów.

Jak otrzeźwieję to może odeślę - mam na to 14 dni. Zobaczymy co wyjdzie w testach Dzięki za pomoc!
    z 0.6 hitecha i big stopperem mz jest dobrze będzie oczywiście równomierny na całej powierzchni zafarb niebieski (od BSa) ale bezproblemowo korygowalny balansem bieli. big stopper to świetny filtr umożliwia znacznie szybszą pracę niż nakręcany - ja jestem zadowolony, na 6D nie musisz odszumiać w korpusie więc ogólnie używanie to bajka jeśli porównać np. cropowy korpus i ndx400, a takiego setupu też (dość długo) używałem. z dobrych rad do fotografii z gęstym nd to jeszcze mogę polecić wężyk co jest oczywiste (gniazdo wężyka w 6D to jakiś koszmarny sen inżyniera) oraz ustawienie c-fn który przełącza ostrość ze spustu na af-on co już nie jest tak oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-03-2015 o 09:01
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów