Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jaki obiektyw na imprezy?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw na imprezy?

Cytat Zamieszczone przez motomedyk Zobacz posta
    Mam tutaj na myśli wesela, studniówki, eventy - coś tego typu. Ewentualnie kluby.
    Wesela, studniówki, eventy - ja bym celował w stałki ale tamron może być. Do cropa 17-50, do FF 28-75. Ogólnie do takich imprez FF to lepszy wybór.
    Jeśli chodzi o kluby to czym szerzej tym lepiej. Do cropa sprawdzi się coś pokroju 10-20, 10-22.

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wesela, studniówki, eventy - ja bym celował w stałki ale tamron może być. Do cropa 17-50, do FF 28-75. Ogólnie do takich imprez FF to lepszy wybór.
    Jeśli chodzi o kluby to czym szerzej tym lepiej. Do cropa sprawdzi się coś pokroju 10-20, 10-22.
    Super, dzięki ! A może ktoś poleci jeszcze jakieś dobre obiektywy w dobrej cenie na początek ?

Do cropa to celowałbym w zestaw typu tokina 11-16, sigma 18-35 i sigma 50-150 os...gdybys jednak przesiadł się na ff to 24-105 L jest rewelacyjnym szkłem do focenia eventów - to w zasadzie mój wół roboczy. Do tego 17-40 L i 70-200/2.8 IS (wiem, drogi, ale wersja I wystarczy). Do klubów pod FF polecam Ci Canon 28/1.8 - niedrogie i rewelacyjne szkło do tego typu zdjęć. Np ta impreza była w całości zrobiona tym szkiełkiem: Party Photographer London | The Edge Bar Soho | Teofil Rewers Photography
    Ostatnio edytowane przez miszaj ; 15-03-2015 o 17:03

Kurcze super to wygląda. Niestety na FF oraz obiektywy, które wymieniles mnie nie stać Potrzebuje póki co czegoś, co potem zarobi właśnie na takie lepsze zabawki

Na klubowej fotografii dużo nie zarobisz...ja to traktuje jako dodatek - ot czasami masz wybór: zostać w domu albo kopnąć sie na 2-3h do klubu i zarobić 100-120f, za co można wziąć dziewczyne na fajny obiad Ale mam problemy ze słuchem w jednym uchu, więc za czesto tego nie robie. Możesz też rozważyć sprzedaż wydruków z dye sub printera na miejscu, ale nie wiem czy w Polsce coś takiego by chwyciło (musiałbyś targetować dobre kluby i może odpalić procent właścicielowi albo dać mu troche zdjęć do reklamy klubu).
    Obiektyw obiktywem, ale nie zapomnij o najważniejszym - kup drabinke malarską z aluminium, taką z dwoma stopniami i platformą - bardzo się przydaje na eventach

Miszaj Kurde super, poszperam coś więcej, a z tą drabinką to mnie zagiąłeś ! Fakt, że obiektyw obiektywem, ale samym body się zdjęć nie zrobi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów