Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: [piwko] i to i to

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: [piwko] i to i to

Tak, było mazane białym bo nie wyszło zupełnie białe tło. Nie pamiętam dokładnie które bo robiłem to kilka miesięcy temu. Mi się wydaje, że z ostrością był problem na 8 i 10 - nie podobało mi się jak wygląda wnętrze owoców ale może to kwestia światła a nie ostrości. Te zdjęcia robiłem zanim sprawdziłem na jakich kombinacjach przysłony i ogniskowej obiektyw sprawuje się najlepiej. Może to był problem. 7 jest ostre bo drukowałem je na A3 i nie widziałem nic niepokojącego. 9 też wydaje mi się ostre, ta limonka po prawej miała taką delikatną fakturę. W każdym razie po wydrukowaniu wygląda ok, jestem zadowolony z wyniku. Tylko kiwi było drukowane w A3, reszta mniejsze.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Same w sobie ok, typowe packshoty jakich tysiące w google. Ale żeby chcieć takie na ścianie to już nie rozumiem. Żadnej kompozycji, światła, tło najgorsze z możliwych.

Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Same w sobie ok, typowe packshoty jakich tysiące w google. Ale żeby chcieć takie na ścianie to już nie rozumiem. Żadnej kompozycji, światła, tło najgorsze z możliwych.
    Zależy co kto lubi Założenie było takie, że tło ma być białe i ma być widać budowę owoca w powiększeniu.
    Co masz na myśli mówiąc, że nie ma kompozycji i światła? Jak Ty byś to robił?

Miasto
    Wawa

Jako produktowe zrobiłbym podobnie. Równo oświetlony wyraźny przedmiot. Podoba mi się.
    Ale to też jest owoc, kulisty kształt, z ciekawym przekrojem, do tego ma silny kolor. Niesie też masę skojarzeń, słodycz, pragnienie itd co w kuchennym kontekście jest przecież istotne. Jak bym zrobił to nie wiem, dzięki Tobie sam zacząłem się nad tym zastanawiać
    Na pewno kolor tła, białe całkowicie pozbawia emocji. Mniej światła, światłocień. Przeglądam właśnie google image - wiele ciekawych pomysłów.

A może zrobić battle? Ciekawe co by ludzie na forum wymyslili

Miasto
    Bydgoszcz

Na pewno jest wiele możliwości ujęcia tych owoców w interesujący sposób.
    Nigdy nie widziałem battle na forum, nie wiem jak to działa ani jak się sprawdza

Dopiero zaczyna

Jako produktowe zrobiłbym podobnie. Równo oświetlony wyraźny przedmiot. Podoba mi się.
    Ale to też jest owoc, kulisty kształt, z ciekawym przekrojem, do tego ma silny kolor. Niesie też masę skojarzeń, słodycz, pragnienie itd co w kuchennym kontekście jest przecież istotne. Jak bym zrobił to nie wiem, dzięki Tobie sam zacząłem się nad tym zastanawiać
    Na pewno kolor tła, białe całkowicie pozbawia emocji. Mniej światła, światłocień. Przeglądam właśnie google image - wiele ciekawych pomysłów.

A może zrobić battle? Ciekawe co by ludzie na forum wymyslili
    Po porostu zrób i wstaw do oceny, a nie gadaj co byś zrobił.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piwko Zobacz posta
    Tak, było mazane białym bo nie wyszło zupełnie białe tło. Nie pamiętam dokładnie które bo robiłem to kilka miesięcy temu. Mi się wydaje, że z ostrością był problem na 8 i 10 - nie podobało mi się jak wygląda wnętrze owoców ale może to kwestia światła a nie ostrości. Te zdjęcia robiłem zanim sprawdziłem na jakich kombinacjach przysłony i ogniskowej obiektyw sprawuje się najlepiej. Może to był problem. 7 jest ostre bo drukowałem je na A3 i nie widziałem nic niepokojącego. 9 też wydaje mi się ostre, ta limonka po prawej miała taką delikatną fakturę. W każdym razie po wydrukowaniu wygląda ok, jestem zadowolony z wyniku. Tylko kiwi było drukowane w A3, reszta mniejsze.

wynik całkiem całkiem.

7 może jest lekko poruszone albo owoc ma taka fakture lub swiatło, albo coś z moimi oczami
    8.na całym owocu po prawej po jego zewn stronie widac ze bylo mazane białym, przekrojony owoc raczej wybrałbym bez tej pestki
    9 fajnie się układa .

10. przekrojony owoc wydaje się duży i płaski może bym ustawił go trochę inaczej do zdjecia ; ) jak dobrze się przypatrzeć to pozostałe kadry skupiają się w środku a ten ostatni ciągnie trochę w prawo przez ten przekrojony duży owoc , pozostale detale to koniuszki owoca, całe owoce w tle ustawiłeś odwrotnie do siebie jeden ma zieloną końcówkę, drugi nie.
    Ogólnie podoba mi się, sam jeszcze nie próbowałem z owocami więc mogę śmiało krytykować , Good Job.
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez antek76 Zobacz posta
    Po porostu zrób i wstaw do oceny, a nie gadaj co byś zrobił.
    Przecież "gadałem" że nie wiem co bym zrobił, czytać nie umiesz. I Ty np miałbys oceniać, Antek? Co by mi to dało? I co to w ogóle za metoda, zamieszczania własnych zdjęć przy ocenianiu? Przeciez sam tak nie robisz? :-D

Dopiero zaczyna

Przecież "gadałem" że nie wiem co bym zrobił, czytać nie umiesz. I Ty np miałbys oceniać, Antek? Co by mi to dało? I co to w ogóle za metoda, zamieszczania własnych zdjęć przy ocenianiu? Przeciez sam tak nie robisz? :-D
    po co oceniasz kogoś prace w ten sposób..

cytuję Ciebie.

Wyciągnij wnioski ze swojej wypowiedzi
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    Bydgoszcz

Zwykle nie mam nic wspólnego z portretami ale zobaczyłem ciekawy filmik na youtube o obróbce i chciałem sam spróbować. Co o tym sądzicie?

11.

Uzależniony Awatar italy

Co do zdjęć owoców, koncepcja ok,szkoda tylko że do końca projekt nie dokończony.Po pierwsze,liście.Te akurat nie są liśćmi oryginalnymi /zapewne kłopot z dostaniem owoców wraz z liśćmi / A to by bardzo wzbogaciło ogólny wizerunek gatunku owocu .Jeśli tylko zdjęcia do powieszenia w mieszkaniu, użyj innego tła niż białe.W każdym bądź razie nie śnieżno-białe.Wtedy cienie -jeśli zamierzone- będą współgrać z tłem. Po drugie, światło.Przepalone plus odbicia światła na całych owocach. Reszta wg mnie dobra.Najważniejsze że są idealnie sterylne , co jest ważne w takich ujęciach.
    pozdrawiam.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów