Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
Jako produktowe zrobiłbym podobnie. Równo oświetlony wyraźny przedmiot. Podoba mi się.
Ale to też jest owoc, kulisty kształt, z ciekawym przekrojem, do tego ma silny kolor. Niesie też masę skojarzeń, słodycz, pragnienie itd co w kuchennym kontekście jest przecież istotne. Jak bym zrobił to nie wiem, dzięki Tobie sam zacząłem się nad tym zastanawiać
Na pewno kolor tła, białe całkowicie pozbawia emocji. Mniej światła, światłocień. Przeglądam właśnie google image - wiele ciekawych pomysłów.

A może zrobić battle? Ciekawe co by ludzie na forum wymyslili
Po porostu zrób i wstaw do oceny, a nie gadaj co byś zrobił.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piwko Zobacz posta
Tak, było mazane białym bo nie wyszło zupełnie białe tło. Nie pamiętam dokładnie które bo robiłem to kilka miesięcy temu. Mi się wydaje, że z ostrością był problem na 8 i 10 - nie podobało mi się jak wygląda wnętrze owoców ale może to kwestia światła a nie ostrości. Te zdjęcia robiłem zanim sprawdziłem na jakich kombinacjach przysłony i ogniskowej obiektyw sprawuje się najlepiej. Może to był problem. 7 jest ostre bo drukowałem je na A3 i nie widziałem nic niepokojącego. 9 też wydaje mi się ostre, ta limonka po prawej miała taką delikatną fakturę. W każdym razie po wydrukowaniu wygląda ok, jestem zadowolony z wyniku. Tylko kiwi było drukowane w A3, reszta mniejsze.

wynik całkiem całkiem.

7 może jest lekko poruszone albo owoc ma taka fakture lub swiatło, albo coś z moimi oczami
8.na całym owocu po prawej po jego zewn stronie widac ze bylo mazane białym, przekrojony owoc raczej wybrałbym bez tej pestki
9 fajnie się układa .

10. przekrojony owoc wydaje się duży i płaski może bym ustawił go trochę inaczej do zdjecia ; ) jak dobrze się przypatrzeć to pozostałe kadry skupiają się w środku a ten ostatni ciągnie trochę w prawo przez ten przekrojony duży owoc , pozostale detale to koniuszki owoca, całe owoce w tle ustawiłeś odwrotnie do siebie jeden ma zieloną końcówkę, drugi nie.
Ogólnie podoba mi się, sam jeszcze nie próbowałem z owocami więc mogę śmiało krytykować , Good Job.