Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Wybór lustrzanki

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki

A możesz mi powiedzieć gdzie kupię 60 ? nową ? a canon 100/2.8 w jakich cenach ?

--- Kolejny post ---

nie krzyczę po prostu podkreślałem . Wybacz jeśli cię uraziłem . Pojęcie mam bo często wypożyczam od znajomej 5d mark || .

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez inount Zobacz posta

--- Kolejny post ---

nie krzyczę po prostu podkreślałem . Wybacz jeśli cię uraziłem . Pojęcie mam bo często wypożyczam od znajomej 5d mark || .
    Spoko. Dużo osób pisze w ten sposób, tzn nie podają pewnych ważnych informacji, tylko pozostają przy pytaniu co mają kupić. Szukasz w sklepach, bo chodzi Ci o raty? Nawet na allegro możesz już na raty kupować. Oprócz tego pisałem o foto komisach często działających w sklepach foto. Tam też kupisz na raty. Sprawdź sobie ten komis, jest tam 7d i c100/2.8, powinieneś się w cenie wyrobić. Na stronie nie ma info o ratach, ale kto dzisiaj ich nie ma

http://foto-shop.pl/
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 05-03-2015 o 19:23

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Gdyby to miał być mój wybór (z założeniem robienia portretów i makro) to szukałbym pełnej klatki - 5D, albo 5DII. I tak jak koledzy piszą - w komisach, lub na aukcji. Tam się też da kupować na raty.
    Mam 7D i portrety wychodzą na prawdę fajne - to też jest opcja, tym bardziej że teraz, krótko po wejściu na rynek 7DII możesz dostać używki 7D w przyzwoitych cenach (jest spora podaż).
    Obiektywu, który wybrałeś, nie miałem w rękach, więc nic nie napiszę. Sam korzystam z canonowskich. Pozdrawiam.

Uzależniony

A do czego bedziesz potrzebowal tego zestawu? 90-tka tamronowska to bardzo fajny obiektyw, ale niezbyt szybki i ogniskowa taka do "niewiadomoczego". Dobrze jest ja miec, bo foki robi ********e ( podobnie jak i blizniacza 105-tka Sigmy) ale raczej jako szklo drugiego rzutu. No, chyba, ze bedziesz trzaskal foty do paszportow, to chyba nic lepszego nie znajdziesz. Z aparatow to chyba tylko 60D albo 70D (ale ten jest drogi) - 7D mimo wszystko jeszcze troche drogi. Te wszystkie XXX i dalej sobie daruj - to dosyc delikatne sprzety (chociaz ? ...)

Witam wszystkich.Może tak krótko zapytam beż zaśmiecania forum nowym tematem.Który aparat kupić Canon 100D czy 700D?Ma być to pierwsza lustrzanka do nauki i zastosowanie typowo amatorskie.W przyszłości jak już opanuję co do czego to będą tylko kupowane obiektywy.Dzięki za ewentualną podpowiedź.

Bywalec

Z Tych dwóch to 700D, ale jeśli aparat nie musi być nowy to 7D (lepsze wykonanie i AF).
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Uzależniony

No tutaj to juz nie ma watpliwosci - wyzej masz odpowiedz ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie napisałeś jakie są Twoje priorytety ale ja bym wolał 100D ze względu na rozmiary .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Kusząca propozycja z tym 7D,ale jak dla mnie to już wyższa szkoła jazdy. Wypada kupić 700D i tylko pstrykać,a w miedzy czasie zbierać gotówkę na jakiś obiektyw.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Nie bój się siódemki.
    Jeśli poważnie chcesz zająć się zdjęciami, to kupuj najlepszy, na jaki Cię stać lub jest dla Ciebie wygodny w użyciu (wielkość, ciężar, elementy sterowania itp). Niepotrzebnie powstał tu jakiś pseudo podział na korpusy "zaawansowane" i "dla początkujących". Wszystkie aparaty robią to samo: otwierają migawkę i przymykają obiektyw na jakiś czas. Zasady tego procesu są identyczne dla wszystkich aparatów.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów