Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Wybór lustrzanki

Dopiero zaczyna

Domyślnie Wybór lustrzanki

Witajcie , jestem tu nowy i zamierzam kupić lustrzankę obiektyw już wybrałem będzie nim Tamron obiektyw AF SP 90mm F/2.8 Di Macro 1:1 Canon
    i rozmyślam nad canon 600d / canon 700d / canon 1200d I nie wiem czy warto inwestować większe pieniądze w 600 lub 700 np 700 kosztuje 2099 zł w komputronik lub 100D

Głównie portrety i macro

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki

Nie znam dobrej odpowiedzi, ale kup najdroższy na jaki Cię stać, nawet używany.

Do macro wskazany crop z gibanym ekranikiem, może być 600-700D.

Jak masz zamiar iść w stronę reporterki to używana 7-mka I serii (to bym mocno rozważył).

Do portretów raczej FF, może 5Dc.

Zwykle zaczyna się od cropa (też tak miałem), a później FF, a crop i tak zostaje .

Jakoś słabo Ci pomogłem, ale kupuj najdroższy i pamiętaj im dłużej będzisz się namyślał, tym więcej dobrych kadrów Ci umknie.

Tutaj szukajka:

http://maciejko.net/cbsearch/
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-03-2015 o 18:35

Dopiero zaczyna

nie mogę używanego bo to będzie pierwszy zakup na raty i co prawda przysługują mi środki na założenie działalności ale najpierw chce podziałać z rok lub dwa bez stresu i zdobyć doświadczenie .

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jak możesz wydać 3k PLN, to celowałbym w 70D, jak na razie jeden z najlepszych cropów canona.

Nieco taniej, ale całkiem dobrze to 60D, też na długo starczy, choć już się zrobił "stary".

Później to już seria XXXD 700D, jest całkiem niezły.

Między nimi nie będzie wielkiej (czytaj żadnej) różnicy w jakości obrazka, ale pewna różnica jakości użytkowania.

To ile możesz wydać ?
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-03-2015 o 18:44

Dopiero zaczyna

nie wiem czy doczytałeś ale wspomniałem już o obiektywie który sobie dobrałem , chyba , że znajdziesz mi równie ostry za mniej niż 1k . Ponadto 60d ciężko dostać mogę wydać razem z obiektywem 3,9k

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

C1200d nie ma podglądu GO, w makro czasem się przydaje. Masz te 2099? Więcej, mniej? Miałeś już jakiś mądry aparat? Jeżeli tak,to poszukaj 7d. Jak trafisz na zadbanego, posłuży Ci długo. Bodajże przemo-lukas z naszego forum (chyba dobrze napisałem nick) z powodzeniem używa go do portretu i makro.

Dopiero zaczyna

wiem wiem , namawiacie mnie na używki ale ja jeszcze raz podkreślę MAM TYLKO 3900 ZŁ NA OBIEKTYW + BODY I MOGĘ TO NA RATY ROZŁOŻYĆ TYLKO NA 6 MIESIĘCY BY NIE PRZEKROCZYĆ 700ZŁ MIESIĘCZNIE DLATEGO ZALEŻY MI NA OPINII

Miasto
    T.M.

Jeżeli bierzesz na raty możesz kupić przez foto komis. Albo nówkę. Jak ksiądz proboszcz uważa

Miasto
    Gorzów Wlkp.

To kup nową 60-tkę i używanego canona 100/2,8 Macro USM.

Wybrałeś tamrona ale on to taki tani nie jest. Na początku drogi lepiej mieć dobry aparat, bo masz niezły budżet.

Aparaty się zmienia, a szkła się kolekcjonuje , podobno prawda i jak też tak mam.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-03-2015 o 18:56

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez inount Zobacz posta
    wiem wiem , namawiacie mnie na używki ale ja jeszcze raz podkreślę MAM TYLKO 3900 ZŁ NA OBIEKTYW + BODY I MOGĘ TO NA RATY ROZŁOŻYĆ TYLKO NA 6 MIESIĘCY BY NIE PRZEKROCZYĆ 700ZŁ MIESIĘCZNIE DLATEGO ZALEŻY MI NA OPINII
    Nie musisz krzyczeć. Gdy ja pisałem swojego posta, Ty pisałeś w tym samym momencie. Nie znając Twojego doświadczenia nie do końca wiem co Ci polecić. Pisząc o 7d założyłem, że jakieś pojęcie już masz.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów