Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Rawy a kolorystyka

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Rawy a kolorystyka

Nadal średnio to wygląda kanapa w każdym przypadku ma inny zafarb, skóra jest zbliżona ale to jeszcze nie to, czarny sweterek na każdym zdjęciu ma inny odcień czerni, ogólnie to chodziło mi o to, ale efekt nie zadowalający jak dla mnie... obrałem inna technikę każde zdjęcie składam z kilka warstw (skóra+ściana+sweterek+reszta według uznania) i oddzielenie do każdej ustawiam parametry.

Pełne uzależnienie

mnie wyszlo tak:

widac ze jest lekka roznica w tle , ale wyrownanie tego to igraszka (cialo z grubsza to samo , orientowalem sie udami ;-) ):

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    orientowalem sie udami ;-) ):
    Nooo, trzeba modelce powiedzieć, że ma nierówne uda - kolorystycznie Oby się nie obraziła.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

to tez swojego rodzaju problem kolorystyki zdjęcia, na jdenym mamy chłodny szary i zielony kolor ktory a na innym jest drewniana podłoga w cieplbym brązowo pomarańczowym odcieniu co rzutuje na odbiór zdjecia też, i pomimo ustawienia poprawnego WB i tego ze kolor czy to kanapy czy nóg modelki będzie taki sam wszędzie to nasz odbiór będzie inny. ta sama zasada co oglądanie zdjęcia na czarnym badź białym tle.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Kolory jak kolory ale snychro z lampami coś tu nie gada.

Jeśli kupisz nikona tak będzie to wyglądać, ściany staną się żółte a flara D750 rozświetli problem z synchro :

Uzależniony Awatar italy

Nie mogę jednego zrozumieć , jak można wstawiać tak brudne zdjęcia, bo inaczej tego nie mogę nazwać.Rozpisujecie się na temat kolorystyki, balansie bieli, a nikt nie zwróci uwagi autorowi w/w zdjęć że KANAPA jest BRUDNA!!!!! .Jeśli chcemy do perfekcji opanować technikę robienia ZDJĘĆ zacznijmy od przygotowania miejsca gdzie to zdjęcie, w tym przypadku portret będzie wykonane. Jak wygląda teraz ta ładna modelka siedząc czy leżąc obok tak zasyfionej kanapy.Przecież te plamy po kawie czy innym ciemnym płynie widać na pierwszy rzut oka. Nie tak dawno w którymś poście napisałem : jakby wygadał portret osoby która ma brudne ręce, brud za paznokciami ,czy brudna kanapa w tle. Długo nie musiałem czekać !
    pozdrawiam, a autorowi życzę ESTETYCZNYCH ujęć.
    Ostatnio edytowane przez italy ; 05-03-2015 o 00:45

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Rozpisujecie się na temat kolorystyki, balansie bieli, a nikt nie zwróci uwagi autorowi w/w zdjęć że KANAPA jest BRUDNA!!!!! .
    A przeczytales pytanie? Autor nie pytal jak wyczyscic kanape, tylko jak utrzymac jednakowa kolorystyke. To forum techniczne, a zdjecia maja ilustrowac problem techniczny.
    Jak bedziemy w jury konkursowym, to bedziemy pytac o brudna kanape.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Nie mogę jednego zrozumieć , jak można wstawiać tak brudne zdjęcia, bo inaczej tego nie mogę nazwać.Rozpisujecie się na temat kolorystyki, balansie bieli, a nikt nie zwróci uwagi autorowi w/w zdjęć że KANAPA jest BRUDNA!!!!! ..
    robi sie zdjecia dziewic na rozwalonych strychach , w piwnicach i innych rozburdelizowanych wnetrzach , to poplamiona kanapa wydaje sie w kontekscie takich wnetrz przejawem elegancji.
    klikalem pipeta WB na prawo od tej plamy kolo ciala niewiasty - dobry punkt orientacyjny.

Miasto
    Bydgoszcz

Miał być apartament, a w nim piękna sofa z skóry, jednak okazało się, że tylko nagłówki były skórzane. Pomijając fakt brudnej sofy. Kawalerka była tak ciasna, że cała sesje spędziłem przyklejony do ściany albo kukałem za lodówki i softboxa. Realia są tak, że jak się samemu nie ogarnie to wychodzi to jak wychodzi.

Reasumując oddaje te 6 zdjęć co muszę i temat zamknięty.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów