Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie Odp: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

Witam
    Jeśli autor wątku się nie obrazi podepnę się pod temat skoro jest o obiektywie 100-400L
    Mianowicie jak do tej pory wszystko działało , ostrość brzytwa itp. i w pewnym momenci
    w trakcie robienia fotek AF sfiksował , słychać wyraźne klikanie jakby chciał ustawić ostrość
    a nie mógł ,czasem się uda ale to czysty przypadek, nadal słychać ten stukot.
    Sprawdziłem wszystkie opcje z IS bez IS na pojedynczym AF i na ALL servo.
    nic nie pomaga.Ręcznie ostrość mogę ustawić i tylko tyle.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem.
    Dodam że podpinałem inny obiektyw aby wykluczyć błąd w puszcze i oczywiście z puszką jest
    wszystko OK. Dodam że wcześniej podczas focenia 100-400 wywaliło błąd komunikacji z aparatem czy coś w tym stylu.
    Zapewne nie obejdzie się bez serwisu i tu kolejne pytanie Żytnia czy Berlin , czy coś ruszyło się z jakością obsługi w temacie Canona.
    Za wszelki sugestie, porady z góry dziękuję.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie Odp: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    Witam
    Jeśli autor wątku się nie obrazi podepnę się pod temat skoro jest o obiektywie 100-400L
    Mianowicie jak do tej pory wszystko działało , ostrość brzytwa itp. i w pewnym momenci
    w trakcie robienia fotek AF sfiksował , słychać wyraźne klikanie jakby chciał ustawić ostrość
    a nie mógł ,czasem się uda ale to czysty przypadek, nadal słychać ten stukot.
    Sprawdziłem wszystkie opcje z IS bez IS na pojedynczym AF i na ALL servo.
    nic nie pomaga.Ręcznie ostrość mogę ustawić i tylko tyle.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem.
    Dodam że podpinałem inny obiektyw aby wykluczyć błąd w puszcze i oczywiście z puszką jest
    wszystko OK. Dodam że wcześniej podczas focenia 100-400 wywaliło błąd komunikacji z aparatem czy coś w tym stylu.
    Zapewne nie obejdzie się bez serwisu i tu kolejne pytanie Żytnia czy Berlin , czy coś ruszyło się z jakością obsługi w temacie Canona.
    Za wszelki sugestie, porady z góry dziękuję.
    Prawdopodobnie silnik USM kończy swój żywot.

Uprawnienia umieszczania postów