Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 62 z 62

Wątek: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie Odp: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

No więc tak
    Szkło zawiezione i zostawione do ekspertyzy.
    W trakcie rozmowy zapewniono mnie że najpierw sprawdzenie co w ,,trawie piszczy,, i próba reinkarnacji
    i uratowanie tego co jest, być może to nic wielkiego , natomiast wymiana na nowy silnik to już ostateczność.
    Tak więc czekam na telefon i jestem dobrej myśli.
    Co do samego serwisu ... bardzo rzeczowy młody człowiek, również fotograf, na chwilkę przysiadłem
    w warsztacie i rozmawialiśmy o szkiełku, niestety bez rozebrania można gdybać.
    Śpieszyłem się bo do pracy na popołudnie a i głowy też mu nie chciałem zawracać.
    O efektach poinformuję...

PS. Co do samego szkła, ma już kilka lat, ale jest bardzo zadbane, nigdy nie zaliczyło najmniejszego upadku.
    zero rysek na obudowie czy soczewkach.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 100-400 ostrość wątpliwa

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Mam silnik usm z wytartym "rowkiem" na "powierzchni zębatej" przez pierścień na głębokość około 0,5mm. Może spróbuje wyszlifować i wypolerować - ciekaw jestem czy wtedy zadziała.
    0,5 mm to wartosc kompletnie nierealna do osiagniecia przez silniczek USM - pewnie juz przy 0,05 mialby problem z ruszeniem - nie wiem, jakim cudem cos takiego u ciebie powstalo, moze szlifowales recznie i ci sie reka "omskla"? . Poza tym wazna jest tez powierzchnia talerzyka - to wszystko musi do siebie idealnie pasowac i dawac spory opor przy wlasciwym naciagu sprezyny. To, czy koronka jest wyzsza czy nizsza o pare setnych milimetra nie gra wiekszej roli i silniczek po przepolerowaniu , jesli wczesniej tylko sie slizgal i nie ciagnal,musi ruszyc ( no, chyba, ze jest w jakis inny sposob uszkodzony),

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów