Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
nie wiem... ja tylko bywam z aparatem w roznych miejscach, w tym rowniez takich bardzo nawiedzanych przez fotografow walczacych (np. Paryzewo, Islandia, Wenecja)... i tak, owszem, tam widac obiektywy z czerwonym paskiem zapiete do czegos wielkosci pudelka od fajek i to jest kombinacja ktora widuje czesciej niz m4/3 czy Pentaksy

czy czesciej niz A7/A9 z podpietym szklem Sony to sie nie wypowiem. raczej rzadziej do istotnie rzadziej. ale IMHO nadal dostatecznie czesto, zeby nie mowic tu o indywidualnych przypadkach...
...

Masz dużo racji tylko błędną ocenę. To nie sa ludzie, którzy dokupili szkła canona do a7/a9 tylko ludzie, którzy zmienili puszkę canona na sony a pozostawili szklarnię. Trudno powiedzieć czy docelowo czy czasowo. Takich osób jest wiele na forach sony. Niektórzy, chyba starsi, nie mogą się rozstać ze swoimi obiektywami inni je stopniowo wymieniają. To jakiś tam proces. Osoby, które w chodzą w system z zamiarem kupowania szkieł canona praktycznie nie ma. Ja się nie spotkałem. Pojedyńcze szkło czasem ktoś kupi, najczęściej używane i czeka aż się pojawi opcja systemowa. Tak to wygląda w praktyce.