Strona 96 z 198 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

wątpię żeby zrezygnowali z gps, gps chyba nikomu nie przeszkadza zawsze można wyłączyć i po sprawie w przeciwieństwie do gibanego ekranika - tego się łatwo nie da wyłączyć, af będzie z 5DIII lub bardzo podobny - pytanie co jeszcze są w stanie spier...., z czegoś realnie potrzebnego przydałoby się uszcelnienie ale o tym rumorsy milczą w końcu to mało popularny temat - takie dxo nie bierze uszczelnień pod uwagę w obliczeniach jeszce wracając do tego ekranika to pewnie będzie nie tylko gibany ale i miziany bo to jest rozwój - mizianie.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Na razie tylko dwie niedobre rzeczy słyszałem - rzekomy brak GPS i że ma być "wyższy i głębszy". Jeśli Canon ma zamiar serię 6 podwyższać i pogłębiać to ja być może pewnego dnia włożę luźne kapcie i pójdę w ślady jp.

Chyba rynek się kurczy i być może z aparatu turystycznego 6d będzie ewoluował w stronę aparatu kotletowego dla drugiego sortu albo trzeciego świata. Bo już teraz 6d classiic pełni tą rolę. Turystów z FF natomiast coraz trudniej spotkać. Już spacer z 6d / 24-105 w niektórych okolicach przyciąga różnych troli. "Dlaczego masz taki wielki aparat" albo "Jesteś zawodowym fotografem? Bo ja redaguję czasopismo..."

Poza tym jest nieźle, szczególnie spodziewam się wiele po matrycy.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Gibany ekranik bez problemu da się wyłączyć - ustawiasz ekranem do użytkownika na obudowie a nie w pozycji odchylonej i na wieki zapominasz, ze masz odchylany ekran. A zaletą jest to, że kiedyś możesz chcieć sobie przypomnieć, że jednak jest odchylany ;-) Właściciele stałych ekranów nigdy sobie tego nie przypomną ;-)
    Dlatego nie rozumiem narzekań niektórych fotografów na taki gibany ekranik łącznie z pomysłem, że może on się urwać. Przecież nikt nie każe go odchylać.
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Pełne uzależnienie

jeśli jest odrobina prawdy i sensor polepszył się o 1.5EV na wysokim iso (a ten co jest w 6D już jest genialny na wysokim iso) to może być graalem dla ślubnych albo tych co drogę mleczną lubią mieć na zdjęciach, dodatkowo nowa technologia polepszy DR, a te bidne 6 megapixeli więcej niewiele zepsują - nawet DXO może nie mieć skali na takie cudo - tylko te ostre zdjęcia trzeba nauczyć się robić - ale może LV z dual pixelem, rozpoznawaniem twarzy i oczu i regulacja ostrości po zrobieniu zdjęcia pomogą przeskoczyć ten ostatni problem.

gibany zakleję estetycznie taśmą już dawno mam to przemyślane ale wolałbym bez gibanego a z uszczelnieniami.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 15-06-2017 o 23:29
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Na razie tylko dwie niedobre rzeczy słyszałem - rzekomy brak GPS i że ma być "wyższy i głębszy". Jeśli Canon ma zamiar serię 6 podwyższać i pogłębiać to ja być może pewnego dnia włożę luźne kapcie i pójdę w ślady jp.
    Relax, to raczej tylko kosmetyczne zmiany związane z ruchomym ekranem.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Nie kupie nowej 6'ki ale jak narazie fajnie sie prezentuje.

Na plus:

26 mpix z dpaf
    45 punktowy af
    Obracany dotykowy ^^

Minusy:

Brak 4K
    Nic nie mowia o 2 slotach sd.

Obojetnie podchodze do wifi/nfc, ale Zona ma i chwali... i uzywa...

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie kupie nowej 6'ki ale jak narazie fajnie sie prezentuje.
    Prawdopodobnie kupię tego kartofla z racji ceny, chociaż prezentuje się jak nowość z ubiegłej dekady.
    Głównie dla odchylanego, dotykowego ekranika - może jakoś będzie można nosem wybierać punkt AF.

Liczę, że Canon zatrudni jakiegoś ruskiego programistę, który z DP wyciśnie trochę detalu - coś w stylu Pixel Shift Pentaxa. Bo do tej pory oprogramowanie czegokolwiek w Canonie (śledzenie AF, auto ISO) to masakra. Mam wrażenie, że marnuje się jakiś spory potencjał informacji bo nikt tego nie oprogramował. Póki co 26MPix wystarcza żeby sfocić gładko wygoloną gębę albo kotlet.

Sensor w 5DIV jest o klasę gorszy od D810, K-1 czy A7RII - nie tam w jakimś DxO - tylko po prostu w LR (brzydki szum w zakresie luminancji, mało detalu, zieleń słaba). Może też LR jakoś marnie współpracuje z tym RAWem. Nie wierzę, żeby w 6DII ugrdulili cokolwiek lepiej. Zapowiadana poprawa DR o 1,5 EV to z gruba dociągnięcie do poziomu 5DIV na niskim ISO.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Liczę, że Canon zatrudni jakiegoś ruskiego programistę, który z DP wyciśnie trochę detalu - coś w stylu Pixel Shift Pentaxa. Bo do tej pory oprogramowanie czegokolwiek w Canonie (śledzenie AF, auto ISO) to masakra. Mam wrażenie, że marnuje się jakiś spory potencjał informacji bo nikt tego nie oprogramował. Póki co 26MPix wystarcza żeby sfocić gładko wygoloną gębę albo kotlet.
    To raczej niemożliwe (więcej detalu), bo obie połówki piksela są pod wspólną mikrosoczewką.

Co do pozostałych, ogólnych zarzutów, to zgodzę się, że Canon (niestety) nie jest firmą software'ową. Ale to w jaki sposób robią firmware i inny software coraz bardziej mi się podoba po tym jak w moje ręce trafiło Sony
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-06-2017 o 11:55

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Straszna lipa to body. Kupię, ale jako backup backupu. Niech leży w torbie

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Prawdopodobnie kupię tego kartofla z racji ceny,
    Skąd wiesz jaka będzie cena?

Strona 96 z 198 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów