Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Czyli może być tak, że :
    - w latach 80_tych (tamtego wieku !), gdy opracowywano system EOS, nikt nie wyobrażał sobie że potrzebna będzie np dodatkowa informacja z obiektywu do puszki
    - nie zostawiono (wystarczająco) miejsca w protokole MISO
    a musi być zapewniona kompatybilność wsteczna.

No i żegnaj inteligentny IS, chyba że od 5D4 nowy styk i nowe obiektywy z dodatkowym stykiem albo bezprzewodowo.

jp
    Teoretycznie może tak być.
    Ale na 99% tak nie jest
    Myślę, że nawet pewnie za chwilę ktoś poda logiczne uzasadnienie tego, że korpus wie dokładnie kiedy stabilizacja jest włączona. Chwilowo nie mam czasu się nad tym zastanawiać

P.S. Rozwiązanie Canona może i jest "archaiczne", ale nad wyraz dobrze znosi próbę czasu. Na dzień dzisiejszy nie widzę potrzeby, żeby Canon zmienił specyfikację komunikacji/bagnetu. Nie było takiej potrzeby np. dla EOS M, ale już np. Nikon musiał wprowadzić coś innego dla serii 1 Efekt uboczny jest taki, że Nikonowcy muszą kupować drogi adapter FT1, a Canonowcy MOGĄ kupować tanie podróby.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    To bedzie flagowy dodatek do 5D Mk. V razew z pomiarem punktowym sprzezonym z wybranym polem AF.

Szczerze powiedziawszy, to mi wykrywanie IS w AutoISO nie jest potrzebne do szczęścia. Sam decyduję o tym jaki czas jest potrzebny. Zawsze to tylko kilka ruchów kciuka w trybie M. Za to brak sprzężenia pomiaru z punktem AF to jest prawdziwa tragedia...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-04-2015 o 15:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów