Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
Co do 50/1.4 Art to raczej myślałem o Lce. Różnica 1.4 a 1.2 to nie jest przepaść nie do zasypania, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości, że puryści powiedzą, że nie ma w ogóle co porównywać
odpowiem przewrotnie najcześciej S50A fotografuję w okolicach 1.8 więc najchętniej zapłaciłbym połowę za nieistniejącą wersję S501.8A gdyby była równie dobra (oglądałem te nowe tamrony jakby ktoś pytał ale jakoś mnie nie przekonały - za to mają dobry marketing ) w szkle interesuje mnie magia i jakość optyczna - magię potrafię wygenerować sam ale z jakością optyczną już mi tak dobrze nie idzie więc tu muszę polegać na producencie szkła, konkurencja tej sigmy osiąga podobną jakość (jak sigma) w okolicach między 2.8 a 4 gdybym chciał stałką focić na f4 to używalbym elki 24-105 byłoby taniej i wygodniej i mniej szkieł do dźwigania .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
Sigma 500 F4, nie F5, a już miałem powiedziec, że słowo ciałem się stało hahahaa Ale i tak brawo Sigma!
5999$ preorder w B&H ktoś zupełnie nieźle trafił z ceną, bo widzialem taką tutaj lub u żółtych