Strona 75 z 198 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    No możliwe. Z tym, że nie zgodzę się, że nowy 70-300 wypełni jakąś lukę - jaką? Mało jest 70-300 na rynku? Chyba tylko po starym IS USMie, bo z nim już wstyd przy obecnych konstrukcjach pokazywać że ma się coś takiego w ofercie.
    Wypełnili lukę w swojej ofercie. Jak sam pisałeś mieli oalbo starocia albo drogą eLę .

Oczywiście, każdy patrzy ze swojego punktu widzenia. Ja na przykład nie kupuję szkieł niesystemowych ze względu na brak pewności, że za jakiś czas jak zmienię firmware w kamerach nagle okaże się że na "na sztuce" mam już tylko manuale . Do tego niektóre szkła Canona niedawno wypuszczone są po prostu wybitne jakościowo np. 35/1.4 czy 100-400L albo 16-35L czy 70-300L i dla kogoś kto normalnie zarabia lub z tego żyje nie ma sensu kupowanie zamienników.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

becekpl, no właśnie ostatnimi laty te zamienniki nierzadko pokazują miejsce w szeregu systemowym szkłom w sensie ta sama jakość za dużo mniejsze pieniądze. Przykład Sigma Art 50/1.4.
    no ,faktycznie to doskonały przykład
    canon który kosztuje 1500 zeta porównujesz z sigma która kosztuje 3500 zeta....jak w życiu, miało być taniej jest 3x drożej
    wybieram Canona

Miałem ochote na 16-35/4 ale jak spojrzałem na ceneo to szybko mi przeszło. Wolę wrócić do 17-40.
    te szkła dzieli przepaść i jest to jeden z najlepszych moich zakupów w ostatnim czasie

Tamron 28-300 w zupełności mi wystarcza, a takiego szkła nikt inny nie ma. Miałbym brać wiekową Lkę 3 razy droższą, 3 razy cięższą i 3 razy większą?
    ja tak zrobilem
    i nie żałuje, zdjęcia na safari wyszły super

nie patrz na koszty tylko na końcowy efekt
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 19-09-2016 o 18:38
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    te szkła dzieli przepaść i jest to jeden z najlepszych moich zakupów w ostatnim czasie
    Z tą przepaścią to bym nie przesadzał ale przyznaję, że 16-35/4 to zacne szkło i w relatywnie dobrej cenie jeśli chodzi o Canona

Pełne uzależnienie

jak plotki to plotki

wyczekiwana sigma 85 1.4 Art
    i
    sigma 12-14 f4 Art
    i sigma 500 f4 DG OS HSM Sport

Pictures and specs of the three new Sigma lenses | Nikon Rumors

--- Kolejny post ---

i się jeszcze odniosę ogólnie do wypowiedzi przedpiśców

zakupy mnie nauczyły że kompromis jest zawsze kompromisem, a zamienniki zamiennikami a co tanie to drogie lub jak to u mnie na wsi mawiają tanio kupisz dwa razy kupisz - generalnie zgadzam sie z beckiem ale nie zawsze

unikam zamienników, unikam drogich systemowych nie elek, unikam tanich (szczególnie starych konstrukcji) systemowych nie elek - to najcześciej badziew optyczny jest pomimo pozytywnych recenzji (taki przepłacony przeciętniak), kupiłem S50A i jestem zadowolony - było warte każdej złotówki którą zapłaciłem, to moje jedyne niesystemowe szkło - to nie jest zamiennik C501.4 - te szkła nawet koło siebie nie stały, jeśli będe kupował następną stałkę to jest duże prawdopodobieństwo że będzie to sigma z serii art (ale może się okazać że to jednak elka będzie)

ktoś chciał duże tele od sigmy jest w rumorsach to sport więc ciekawi mnie cena, ja na szczęście nie potrzebuję takiego sprzętu

małe tele ten słynny 70-300 - zgadzam się tamron nie jest konkurencją canona, chyba nawet tej budżetowej nie elki
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-09-2016 o 20:02
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta

ktoś chciał duże tele od sigmy jest w rumorsach to sport więc ciekawi mnie cena, ja na szczęście nie potrzebuję takiego sprzętu
    Stawiam start na okolice 25 tyś choć dziwny to ruch Sigmy. W tej cenie kupują to już prof albo prawdziwi hobbiści a tutaj mają Canona w cenie 40 tyś.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 19-09-2016 o 19:58

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

jak plotki to plotki

wyczekiwana sigma 85 1.4 Art
    i
    sigma 12-14 f4 Art
    i sigma 500 f4 DG OS HSM Sport

małe tele ten słynny 70-300 - zgadzam się tamron nie jest konkurencją canona, chyba nawet tej budżetowej nie elki
    Sigma 500 F4, nie F5, a już miałem powiedziec, że słowo ciałem się stało hahahaa Ale i tak brawo Sigma!

Co do 50/1.4 Art to raczej myślałem o Lce. Różnica 1.4 a 1.2 to nie jest przepaść nie do zasypania, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości, że puryści powiedzą, że nie ma w ogóle co porównywać

Co do 70-300 to chyba w drugą stronę - ten stary Canon nie jest konkurencją dla Tamiego, bo o Lce nie mówię, a ten nowy to zobaczymy dopiero co potrafi

becekpl, końcowy efekt z obu Tamronów absolutnie mnie zadowala(ł) w kwestii obrazka i manuala (podobnie jak zadowala mnie mp3 i dobre słuchawki zamiast wyciszonej salki z systemem audio). Z Sigmą 12-24 już gorzej, ale też zrobiłem nią wiele udanych kadrów. Nie wyobrażam sobie wydać teraz kilkadziesiąt tys. na 28-300L i na 11-24/f4L i targać dodatkowe kg. Ciekawe jak wypadnie porównanie nowej Sigmy 12-24 z tym Canonem 11-24
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Co do 50/1.4 Art to raczej myślałem o Lce. Różnica 1.4 a 1.2 to nie jest przepaść nie do zasypania, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości, że puryści powiedzą, że nie ma w ogóle co porównywać
    odpowiem przewrotnie najcześciej S50A fotografuję w okolicach 1.8 więc najchętniej zapłaciłbym połowę za nieistniejącą wersję S501.8A gdyby była równie dobra (oglądałem te nowe tamrony jakby ktoś pytał ale jakoś mnie nie przekonały - za to mają dobry marketing ) w szkle interesuje mnie magia i jakość optyczna - magię potrafię wygenerować sam ale z jakością optyczną już mi tak dobrze nie idzie więc tu muszę polegać na producencie szkła, konkurencja tej sigmy osiąga podobną jakość (jak sigma) w okolicach między 2.8 a 4 gdybym chciał stałką focić na f4 to używalbym elki 24-105 byłoby taniej i wygodniej i mniej szkieł do dźwigania .

--- Kolejny post ---

Sigma 500 F4, nie F5, a już miałem powiedziec, że słowo ciałem się stało hahahaa Ale i tak brawo Sigma!
    5999$ preorder w B&H ktoś zupełnie nieźle trafił z ceną, bo widzialem taką tutaj lub u żółtych
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Za $6000 to już można wyrwać 500f/4Lis w super stanie.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

5999$ preorder w B&H ktoś zupełnie nieźle trafił z ceną, bo widzialem taką tutaj lub u żółtych
    30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach .
    Co do 12-24 to wychodzi jakieś 8 tysięcy też nieźle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach .
    Co do 12-24 to wychodzi jakieś 8 tysięcy też nieźle.
    jeśli chodzi o 85 1.4 to też się może okazać że elka canona jest jednak konkurencyjna
    Jestem szumofobem

Strona 75 z 198 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów