Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Eeeee, no właśnie to może być taki bezlusterkowy 80d. Podobieństw sporo - sensor, seria, ergonomia, video. Zobaczymy jak AF wypadnie.

Mam 80d i w tym korpusie nie ma nic specjalnie ciekawego, może z wyjątkiem AF w video i AF dla szkieł f/8. Ale obie te rzeczy M5 będzie mieć podobne, a może i lepsze. No owszem, ekranik LCD wygodniejszy w 80d z pewnością, ale korpus i większy i cięższy.

Jeśli z czymś mam porównywać jeszcze, to z a6300. Wiadomo, 4K niestety M5 nie ma. AF podejrzewam, że też nie osiągnie tego poziomu (tutaj mam nadzieję jednak się pomylić). Szybkostrzelność mniejsza. Obudowy magnezowej i uszczelnień brak. I w tym porównaniu rzeczywiście cenowo M5 wygląda tak sobie.

P.S. Ciekawe jakie zasilanie będzie mieć M5. Tak na oko, to nie wydaje mi się, żeby ten uchwyt pomieścił LP-E6. Gripa pewnie też nie będzie w ofercie.
    Obiektywnie patrząc to wielu innych rzeczy też pewnie nie będzie miał takich jak A6300 natomiast jeśli będzie to korpus zbliżony poziomem do A6000 to wróżę Canonowi szybki prymat w bezlusterkowcach. Takiego czegoś brakowało w systemie.
    Natomiast z mojego punku widzenia to jeśli ta cena jest prawdziwa to jest to zbyt dużo.
    BTW: - mówisz o AF w A6300 - trochę z nim miałem do czynienia - jako śledzący to IMHO proteza
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2016 o 17:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów