Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jesli mowimy o nowkach to oczywiscie ta roznica w cenie jest niewielka. i IMHO to jest raczej martwiace - znaczy prawdopodobnie, ze g* poprawili tylko tyle, zeby niektorzy brali nowy mkII zamiast uzywanego mkI
    Też cudów bym się nie spodziewał. To ma być tani L-kit do FF, a nie szkło dla onanistów . Jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego to ma krótsze zoomy albo jeszcze lepiej stałki. Zrobienie wypasionego optycznie zooma w tym zakresie i świetle skończyło by się ceną z 8 na początku. Wątpię żeby dla kogokolwiek miało to sens.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też cudów bym się nie spodziewał. To ma być tani L-kit do FF, a nie szkło dla onanistów . Jak ktoś potrzebuje czegoś lepszego to ma krótsze zoomy albo jeszcze lepiej stałki. Zrobienie wypasionego optycznie zooma w tym zakresie i świetle skończyło by się ceną z 8 na początku. Wątpię żeby dla kogokolwiek miało to sens.
    Że tani kit do FF, to się zgodzę. Ale pierwszy 24-105 był na 12Mpx, a teraz mamy 50 i będzie więcej (wróć: 5d4 już jest ca. 60Mpx w trybie dual pixel) . Zresztą czwórka będzie z przodu jak nic (w cenie PLN).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-08-2016 o 14:11

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Że tani kit do FF, to się zgodzę. Ale pierwszy 24-105 był na 12Mpx
    i tam mial uczciwe rogi? no chyba ze 450D miales na mysli

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    a teraz mamy 50 i będzie więcej (wróć: 5d4 już jest ca. 60Mpx w trybie dual pixel) . Zresztą czwórka będzie z przodu jak nic
    ale rozdzielczosc to tylko czesc tematu optyki. tutaj 24-105 jeszcze jakos ciagnal, poza ekstremalnymi rogami przy 24~28mm.

24-105 mkI ma paskudne dystorsje i dramatyczny spadek jakosci w rogach w szerokim kacie. to jest raczej kwestia ograniczenia gabarytem obiektywu i nie wydaje mi sie, zeby tu mozliwe byly cuda ponizej rozmiaru doniczki na tulipany i patrzac na cene mkII... nadal nie sa te cuda mozliwe
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów