Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Zamieszczone przez jaś
no popatrz jak kupowałem swój ostatni korpus to też tak myślałem o czujniku wyłączającym ekran (wykrywa ryj jak sie przyłoży aparat do twarzy) miałem taki w 500D był bardzo dobry i 500D miałem ze trzy lata czyli technologia okrzepła a tymczasem zdziwka w nowym korpusie nie ma czujnika jedyne pocieszenie to sensor o niebo lepszy od słynnego 15 megapixelowego - oglądałem dzisiaj jakieś zdjęcia (z tego 15mpix) bo mam jeszcze zupełnie przyzwoite stare kadry (leżakujące na dysku) wiedziałem że ta matryca była porażką ale po 2 latach przerwy jeszcze dobitniej widzę tą kiszkę.
Hehe, 500d? To bylo z 6 lat temu, a nie trzy. To po pierwsze. Po drugie, to nie o czujnik się tutaj rozchodzi (w kontekście ekranu dotykowego). A po trzecie, i tylko tutaj się zgodzę, matryca w 500d rzeczywiście była kiepska Nawet w porównaniu do 80d
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 09-08-2016 o 21:37
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Zamieszczone przez jotes25
Hehe, 500d? To bylo z 6 lat temu, a nie trzy. To po pierwsze. Po drugie, to nie o czujnik się tutaj rozchodzi (w kontekście ekranu dotykowego). A po trzecie, i tylko tutaj się zgodzę, matryca w 500d rzeczywiście była kiepska Nawet w porównaniu do 80d
Była nie gorsza, a nawet nieco lepsza niż 50d. W zasdzie późniejsze matryce były takie same, tylko miały bardziej zaawansowane odszumianie na wyższych ISO. Z dobrym odszumianiem softwarowym obrazki z 500d na ISO 6400 będą takie same jak z 60d czy 70d.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.