Strona 45 z 198 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    ...ale dzisiaj płacę 1,29 za bochenek i jest bardzo dobry.
    Taki chleb (nawet nie chodzi o smak tylko konkretny typ) kosztowałby w Stanach co najmniej równowartość 12 zł, a praktycznie 14-18 zł. Za 1.29 zł nie kupi się nawet najtańszego sztucznego produktu chlebopodobnego, który ma się do chleba tak jak produkt czekoladopodobny do czekolady.

Zaoszczędzone na tanim chlebie i tanich papierosach pieniądze można przeznaczyć np. na 35mm/1.4 II L. A Polacy narzekają na niskie wypłaty....

Kit do body dalej kosztuje ok. $100 jak 12 lat temu, ale teraz to jest kit IS STM.

Ludzie przyzwyczaili się w czasach 10d - 50d, że nowa puszka jest lepsza i tańsza od poprzedniej. To był jednak tylko wynik bardzo wysokich początkowych cen cyfrowych aparatów, wielkiego na nie popytu i wkrótce bardzo ostrej konkurencji między producentami o nowych klientów. Se ne vrati, natomiast wraca nudna normalność, kiedy za wymianę na nowsze i lepsze się dopłaca.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 02-08-2016 o 01:32
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Taki chleb (nawet nie chodzi o smak tylko konkretny typ) kosztowałby w Stanach co najmniej równowartość 12 zł, a praktycznie 14-18 zł. Za 1.29 zł nie kupi się nawet najtańszego sztucznego produktu chlebopodobnego, który ma się do chleba tak jak produkt czekoladopodobny do czekolady.
    Uf, jak dobrze, że nie mieszkam w USA Zapewniam, że jest to normalny, smacznych chleb, nie produkt chlebowy typu wydmuszka osiągalny w biedronce. Po prostu tyle u mnie na prowincji kosztuje. Jeszcze parę cen niezbędnych do życia produktów z osiedlowego sklepu: piwo okocim premium 1,79, tyskie 2zł, ser gouda 12zł/kg, pepsi 2,25litra - 3,99zł, czysta żołądkowa 0,5L - 18,99 zł. Dobra, nie będę już katował innymi cenami. Wiadomo, że żywność na zachodzie jest droższa (choć nie wszystko).
    Za to chleb który jadałem w UK płacąc jakieś 1,5 funta był potwornie niedobry.
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Zaoszczędzone na tanim chlebie i tanich papierosach pieniądze można przeznaczyć np. na 35mm/1.4 II L.
    Fajki rzuciłem wiele lat temu a na chlebie nie oszczędzam. Co do nowej wersji 35L to dzięki ale nie skorzystam. W zupełności wystarcza mi pierwsza wersja z jej wszystkimi mankamentami.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Mi tak się kojarzy, ze za 30d w bodaj 2005 lub 2006 płaciłem coś ok. 4-5 tys. To dopiero jest porazka. Nie pamiętam tylko czy z jakimś badziewiastym obiektywem czy bez.
    Edit: musiał być 2006 bo tak premiera była kupowałem w okolicach czerwca przed wakacjami, to była pierwsza cyfrowa lustrzanka. Sprzedałem wtedy minoltę a200 za ok. 2 tys. a do Canona kupiłem sigme 18-200 (do dzis przezywam tą porażkę :-)). To dopiero były ceny. A to tylko 10 lat temu. Niesamowite.
    he he z podobnego okresu 17-85 w cenie sklepowej od tego czasu wszelkie prasowo-portalowe recenzje czytam między wierszami np "delikatnie miękki na długim końcu" tłumaczenie "mydło o krótkim końcu nic nie napisali więc pewnie też mydło", "w pełni używalny od maksymalnego otworu względnego" tłumaczenie "mydło do 2.8 lub 4 - płacisz za 1.4 dostajesz 2.8", "lekki" tłumaczenie "plastik fantastik waga to jedyna zaleta", "nie widać wpływu dyfrakcji" tłumaczenie "tak słaby optycznie że wady optyki przykryły dyfrakcję", "w pełni kontrolowana aberracja chromatyczna" tłumaczenie "aberracja tak wyje obwódkami że nawet software jej nie usuwa" i mógłbym tak jeszcze sporo takich tłumaczeń przytoczyć, a opisy firmowe traktuję jak bajki dla dzieci.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Nie wiem czy w moim sklepie czytają canon-board ale chleb dzisiaj podrożał. Zapłaciłem 1,40 Pozdrowienia

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

szkiełko mu się odlepiło. temu obiektywu
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 02-08-2016 o 11:16
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham siÄ™ uprze i mu daj. No skÄ…d ja wezmÄ™, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    szkiełko mu się odlepiło. temu obiektywu
    Mam też misia któremu się oczko odlepiło ale takiego lubię. Co zrobić

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Mam też misia któremu się oczko odlepiło ale takiego lubię. Co zrobić
    Nie rob smaka tym chlebem , w Polsce juz mnie nie bylo jakos 4 lata.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a mi ślina cieknie na wspomnienie pieczywa z Laosu czy innego Viet namu ;D
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham siÄ™ uprze i mu daj. No skÄ…d ja wezmÄ™, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

5d IV w cenie startowej 3299 USD, czyli niżej niż III o 200USD. Przynajmniej różnica kursowa się wyrówna 😊 Jak tam Państwo? Kupujecie?
    Mnie najbardziej ciekawi czy 24-105II będzie dobrym szkłem i za ile będzie chodził goły...
    Specyfikacja IV na photorumors.com

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cos przeoczylem? Masz linka do 24-105 II?

Strona 45 z 198 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wÄ…tku

Uprawnienia umieszczania postów