Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    W 2005 roku miala premiere stara 5'ka, jak jestes taki dobry, to mi napisz ile placiles za litr paliwa (w 2005) lub chleb.
    to bez znaczenia, po pierwsze ponoć inflacji nie ma albo nawet jest deflacja, albo jest minimalna , ceny paliwa to podatki i spekulacja (czyli hazard) na giełdzie - a ceny paliwa w roku 2005 był na początku roku 2005 troche poniżej 4 złotych (~3.6) a w sierpniu troche powyżej (~4.2) - a jakie są teraz?

podaję cenę nie z premiery, była to cena przed kryzysem nie tym ostatnim oczywiście tylko tym poprzednim - odnoszę wrażenie że ten poprzedni kryzys był wyjątkowo na ręke producentów w szczególności drogiej elektroniki - wszystko tak pięknie taniało - to nie mogło trwać wiecznie

--- Kolejny post ---

Rozmawiacie o cenach i ich wzroscie. Bulwersujac sie jak to Was Canon goli. Niestety, do nikogo nie dociera, ze wszystko od 2005 poszlo w gore. Paliwo kosztowalo okolo 3.70 np.
    no to rzeczywiście paliwo poszło w górę jak diabli gdyby szło jak 5D to kosztowałoby 8-9zł za litr
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-08-2016 o 19:29
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    no to rzeczywiście paliwo poszło w górę jak diabli gdyby szło jak 5D to kosztowałoby 8-9zł za litr
    Dlatego pytalem tez o chleb. A cena paliwa pewnie by taka byla gdyby nie US w Iraku

Pełne uzależnienie

Dlatego pytalem tez o chleb. A cena paliwa pewnie by taka byla gdyby nie US w Iraku
    no dobra przeciętna cena chleba w 2005 roku to 2,28, jak kupuję w awiteksie to płacę pewnie 2.5 (nie powiem dokładnie) czy coś ale są tańsi producenci i gdzie tu widzisz tą podwyżkę - gdyby chleb drożał jak 5D kosztowałby 5zł i ale nie kosztowałby bo po drodze byłaby rewolucja
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów