To i ja poproszę 6d w body od 760d z evf gibanym dodykowym ekranem z wbudowanym flashem i przynajamniej z pięćdziesięcioma sprawnymi punktami af.Dziękuje![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Camilo ; 27-01-2016 o 18:52
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 27-01-2016 o 19:05
nie ma najmniejszych szans na 500mm L 5,6 is w cenie ponizej 10k zł,
i tu nie chodzi o koszt projektowania i koszt produkcji,
jeżeli coś takiego wyjdzie to z ceną pod 20k
Po przespaniu się z tematemstwierdzam, że bezlusterkowiec FF od Canona to bzdura. Kompakt może i tak. Zobaczymy.
Wyciekła niby specyfikacja nowego 1DX II CanonWatch - The Source for Canon Rumors and News
Dobra informacja ze specyfikacji 1DX2 to mnogość punktów AF działających dla f/8 -> będą nowe obiektywy supertele f/5.6![]()
bardzo dobra informacja - segment który mnie nie interesuje i nigdy interesował nie będzie ale zawsze jest szansa że coś spłynie na niższe modele - 14 fps (16 fps w LV) to już kompletnie mnie nie interesuje bo częściej robię 3 minutowe ekspozycje niż włączam serię ale to świetna wiadomość - teraz pytanie zasadnicze - czy sensor to wielokrotnie odgrzewany kotlecik czy coś nowego? co technologicznie dogoni konkurencję?
EDIT
o znalazłem odpowiedź jednak wielokrotnie odgrzewany kotlecik
"Improved dynamic range, but still wonât match the Sony sensors"
to również nie ma dla mnie większego znaczenia oszczędzę pomijając w zakupach przyszłe 6DII - nie wywołuje to jakiegoś wiekiego zniepokojenia, a nawet uśmiech - nie będzie parcia na nowy model - będzie kasa na dwie dobre wycieczki![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2016 o 10:45
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień