Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
tytułem podsumowania podeprę się cytatem z nikoniarzy bo moim zdaniem dość dobrze ogarnia temat ostatnich postów

"Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt."

Witek.K. (forum.nikoniarze.pl)
Dobre, ale mamy inne, węższe odczucia pojęcia hobby.
Hobby dla mnie robienie tego co sprawia przyjemność.
W sumie jednak się pokrywa.

jp.

PS
Zdenerwowana mama przepytuje córkę dlaczego tak późno wróciła do domu.
C : Całował mnie, potem zdjął mi ubranie ...
M : ..i co dalej, co dalej ?
C : dalej to nie wiem jak się nazywa ale od teraz to jest moje hobby !

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
^^
Miszak, wybacz, że odpisuje tak ale jestem poza domem i na komórce i wycinanie posta będzie mnie kosztowało za dużo czasu. Cześć moich zdjęć jest w stopce więc można mieć jakiś pogląd. Co do tego co umnie wisi to ja wolę minimalizm więc więcej niż dwie ramki nie wiszą ( ok wisiały ale ponieważ nie chce mi się wiercić dziur to były rzepy, które mają tendencję do odpadania). Ja po prostu zdjęcia w ramkach wymieniam co jakiś czas. Aktualnie wisi to (tylko takie zdjęcia mam komórce) co w załączniku do posta.

Ja nie drukuje z zasady zdjęć większych niż 45/40*30 (no chyba, że kwadrat) bo ten wymiar jest dla mnie optymalny. Lubię minimalistyczne czarne ramki z Ikea (szczególnie te za 29 zł z passpartou, problem taki, że nie tylko ja je lubię ). Druk to 14 PLN na dobrym ploterze Epsona w lokalnym zakładzie co kuma czacze. Uważam, że zdjęcia należy drukować bo to jest inny poziom odbiorub (i tu duży plus dla JP). W moim przypadku żadnego z tych zdjęć nie zrobiłbym lepiej ML - a tego z Frece to pewnie wcale (aku + pewnie ręce by mi odpadły od płytkiego gripa). Zmiana na ML dla zmiany nic mi nie daje.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41bcf0e06d.jpgKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20180628_120036_HDR.jpeg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	49,5 KB
ID:	1067
Fajne zdjęcia.
Mamy widać inne zainteresowania i inne cele wieszania zdjęć.

jp