Dokładnie tak bo te aparaty jako chyba jedyne pracują na normalnym powerbanku. Jak idziesz na zlecenie to bierzesz 20000 mAh i masz święty spokójTak więc na jednym ;-)
Nie załapałeś? To jest taka żartobliwa gadka w odpowiedzi na Twoją - cytuję "naprawdę świat bezluster to nie tylko sony a7r3"Podobnie jak świat lustrzanek to nie tylko 1dx i 5d4 - nie traćmy czasu na ten wątek chyba wszystko jest jasne
Już weszliśmy na taki fajny poziom dyskusji bez dodawania/pomijania przez Ciebie słów kluczowych ;-) Czy w poście do którego się odnosiłem a który Ty skomentowałeś było coś o zawodowo filmujących? No ale pomińmy toCzy ja coś mówiłem o niezwykłych posiadaczach A73? Dorobiłeś ideologię nie rób tak proszę, nie pisałem nic o filmujących posiadaczach czy o zawodowcach. Napisałem najprościej jak można "posiadacze sony a73"
![]()
Z jakiegoś powodu Ci zawodowcy wolą się męczyć z bateriami niż z niedomaganiami lustrzanek ;-)
A tak a propos jak dużo "weselników" pracuje na panasach? Ja znam może 10-15 i żaden. Przyznam, że jak we wszystkim zawodowym najwięcej na canonie ;-)
Co do akumulatora wyjaśniłem powyżej - od dawna filmujący, dodam zawodowo, aparatami SONY nie mają problemu z bateriami przy długich zleceniach. Tak wiem zaraz zacznie się gadka, że to nie to samo itp. Tak, nie to samo. Z jednego punktu widzenia mniej wygodnie a z drugiego lepiej bo wydajniej i zdecydowanie taniej. 100 zł za 20000 mAh energii. Za 200 zł masz 40000 mAh może mieć tanio zapas na ile chcesz. Lepiej być nie może jeśli potrzebujesz jej dużo. Jak chcesz robic timelapsy to sobie możesz postawić aparat na kilka dni. Ktoś jeszcze to potrafi? Tak więc z tym zasilaniem akurat w SONY tak źle już nie jest. I nawet jeśli skrytykujesz to rozwiązanie (aby forum nie umarło ;-) ) to wiem, że jak je Canon wprowadzi do lustrzanek to będzie to wielka zaleta tego systemu ;-)
Aha co do wcześniej wspomnianych 250 zdjęciach na A7 to tez brakowało słowa klucz - na EVF. Na live view będzie ich dwa razy więcej.
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com