Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Porównanie mojego 5dII i mojej a7III ze standardami 1.4 i 1.8. Masa: Ponad 2kg vs 1kg.
    z tym ze do EF jest tez takie szkielko jak 50/1.8 STM. prawda, ze ono nie jest optycznie tej klasy co FE 1.8/55, ale tez roznica wagowa do wiaderka Sigmy jest duza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z tym ze do EF jest tez takie szkielko jak 50/1.8 STM. prawda, ze ono nie jest optycznie tej klasy co FE 1.8/55, ale tez roznica wagowa do wiaderka Sigmy jest duza
    Jest przecież też 50/1.4 Canona, które jest lepsze od 50.18/STM (no może z wyjątkiem trwałości mechanicznej) a też jest małe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Znaczy się piszesz o Zeissie czy jak? Bo standard Sony 50/1.8 to nawet DXO pokazuje, że mniej ostry jest od Canonowskiego STM

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Eee nie ma sensu sigmy podpinać. Podpiąłem jakościowo podobne szkła. Kupując Alfę zakładałem że będą do niej podpinane małe szkła. Czyli taki 85 czy 55 GM 1.4 odpada. Za to 85 1.8 już mam i jest mega ostra. I to mnie dziwi za takie pieniądze...
    Wygląda na to, że jesteś jedynym na tym forum posiadaczem tego niewątpliwie ciekawego aparatu. Mamy tu gdzieś o nim wątek, który z braku posiadaczy aberrował w niebezpieczne rejony Fajnie gdybyś czasami coś napisał/pokazał z własnych doświadczeń

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Znaczy się piszesz o Zeissie czy jak? Bo standard Sony 50/1.8 to nawet DXO pokazuje, że mniej ostry jest od Canonowskiego STM
    50/1.8 czy 55/1.8 ?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

50/1.8 czy 55/1.8 ?
    Rzeczywiście niepotrzebnie może wprowadziłem zamieszanie. Nie sądziłem, że można porównywać 10x droższego 55/1.8 z Canonem STM. Ten ostatni za to wypada lepiej na DXO od Sony 50/1.8 (który pewnie i tak kosztuje ze dwa razy więcej).

--- Kolejny post ---

a jakie sa wyniki sprzedazy M50 i A6300?
    Trudno to porównywać, bo a6300 praktycznie schodzi z rynku po paru latach obecności, a M50 to prawie nowość. Z moich obserwacji wynika, że M50 to prawdopodobnie najlepiej sprzedająca się dotychczas M-ka, zwłaszcza w Japonii, ale również np. na Amazonie.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-07-2018 o 16:07

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów