Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Nie jestem inwestorem, nie gram na giełdzie, nie mam/kupuję akcji.

Dla mnie jest ważne co "może mi dać" aparat jako składnik/część mojego hobby.
Jestem przekonany że :
- (bliska) przyszłość aparatów fotograficznych dla amatorów/zawodowców to bezlusterkowce FF
- system A7/A9 jest aktualnie najlepszym wyborem
- Canon, Nikon będą dążyć teraz do wprowadzenia na rynek bezluster FF co najmniej klasy A7M3
- bezlustra FF będą tanieć
- bezlustra APS-C zostaną skanibalizowane przez zarówno smartfony jak i bezlustra FF

No ale zobaczymy jak to będzie za 3 - 5 lat

jp
To ja się totalnie nie zgodzę a swoja opinię opieram na działaniu w kilku organizacjach fotograficznych i wiem jaka to nisza oraz na próbie rozkręcenia środowiska fotograficznego wśród zwykłych ludzie w jakimś tam stopniu zainteresowanych fotografia

FF dla mas to bzdury i to, że Sony to lansuje i udało się jej wciągnąć do gry Canona i Nikona to już jest sukces. Bezlustra FF owszem będą pewnie wypychały DSLR ale będzie to szło dużo wolniej i raczej w obrębie ludzi co mają już FF DSLR. Sony nie ma szans na rynku DSLR pomimo tego, że korpusy typu A9/A99 są świetne więc się z niego wyniosła i sztucznie wykreowała rynek na FF bezlustra (bo tutaj ryzwalizować sobie może z jeszcze bardziej niszową Leica) - tyle, że ten rynek jest mały. Szkła do FF są duże i drogie i tyle. Dopóki nie uda się robić małych i tanich masówek to jest to nisza.

Komórki będą rządzić a rynek foto będzie się zmniejszał.