Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ciekawi mnie co Canon zaproponuje w tym segmencie. Czy oleje lustrzankę APS-C na tym poziomie cenowym czy też dopakuje ją w różne elementy tytułem eksperymentu dla innych modeli:
    nowy porządny sensor, skuteczne śledzenie AF, wideo 4k. Obiektywów EF-S o dobrych parametrach (następca C17-55, jasne 22 mm,) nie przybywa.
    Na różnych ciekawych spotkaniach w zeszłym tygodniu nasłuchałem się tyle "plotek", że mógłbym własny serwis otworzyć i zapełniać przez miesiąc

Na razie nawiążę do tematu APS-C. Serwisy plotkarskie jeszcze o tym nie piszą, ale Sony jest na pozycji, żeby odpalić w tym segmencie prawdziwą "bombę".

I tu jest mały problem Canona, bo jeśli wyposażyć domniemanego 90d w lepszy sensor, lepszy AF ze śledzeniem i wideo 4K to dostaniemy co najwyżej odpowiednik A6300, który właściwie schodzi z rynku i kosztuje połowę tego co Canon zwykł kasować za korpus w tym segmencie. Więc taki 90d to za mało i trochę pewnie falstart, żeby konkurować tym korpusem przez kilka lat na rynku.

Jeszcze gwoli wyjaśnienia. Gdy serwisy foto-plotkarskie dotrą do tej informacji, pewnie będą wypisywać niestworzone rzeczy. Spodziewam się, że tę "bombę" Sony odpali np. za dwa lata, ale to i tak będzie w połowie cyklu życia 90d. Więc Canon musi zaproponować coś więcej?

Z "plotek" mniejszego kalibru, to Viltrox ma niedługo wypuścić odpowiednik Speed Boostera na bagnet EF-M. Bardzo fajna rzecz i pewnie przekonałaby mnie ostatecznie do zakupu jakiegoś fajniejszego korpusu serii EOS M.

I na koniec coś z obozu Sigmy, która ponoć na przyszły rok szykuje kolejny "niszowy" obiektyw. Nazwałbym go "bestią" Raz, ze względu na możliwości, a dwa, z uwagi na pewne skojarzenia biblijno-numerologiczne
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 24-06-2018 o 19:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów