Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Serwis dpreview trochę się tłumaczy z nadmiernego skupienia uwagi na sony w ostatnim czasie: https://www.dpreview.com/articles/54...-sony-recently

Czytelnicy czują, że coś jest nie tak
    Na BH Photo zamieszczono od początku roku 20 opinii o 6DII (a 70 od premiery) i 98 opinii o A7III (pierwsza opinia z kwietnia).
    Podobna cena startowa obu body i adresat a tu taka różnica w zainteresowaniu.
    Niech wytłumaczą kupujący
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Zakładam, że poziom matrycy z 6DII się już nie powtórzy. Żaden z projektantów nie pójdzie w takie coś w nowym wyrobie.
    Projektanci to akurat nie mają nic do powiedzenia w tej kwestii .

Na BH Photo zamieszczono od początku roku 20 opinii o 6DII (a 70 od premiery) i 98 opinii o A7III (pierwsza opinia z kwietnia).
    Tylko ciekawe ile tych "opinii" jest prawdziwych - nie żebym coś podejrzewał .....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

W tym pojedynku, z praktycznie taką samą, niską ceną wygrał po prostu lepszy i dla wielu ciekawszy aparat. Ponadto do Sony a7 III nie do końca pasuje pozycjonowanie entry-level. Możliwości matrycy i bardzo zaawansowany AF przyrównałbym do tego, że kupujący w cenie 6d dostają 1d-X. Stąd taki popyt. W Polsce jest trochę inaczej z cenami 6,5 vs. 10k zł co dla wielu robi różnicę. A wiadomo, że canon to również ogromny wybór szkieł w różnych pułapach cenowych, również tych niskich...i największy rynek wtórny.

Wracając do sprawy wydaje mi się to bardzo zabawne, że taki serwis w reakcji na liczne komentarze pod wątkami o sony daje wpis, w którym tłumaczy się ze swoich działań

btw. nie mam zupełnie nic do Sony. Bardzo podoba mi się to co ostatnio wypuszczają. Nawet poważnie rozważałem przejście. Bawią mnie jednak te często sztuczne, pozerskie i "na siłę", współczesne działania marketingowo-promocyjne. Serio, często mam niezłą bekę z wypocin tych "znanych jutuberów" Sprawa tyczy się zresztą nie tylko Sony
    Miłego dnia
    moja www

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów