"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wprowadzenie RF to dla canona strzał w 10. W tej bogatszej części świata wszyscy wymieniają swoje ef-y na nowe odpowiedniki. A możliwość bezproblemowego korzystania z ef-ów przez adapter ciągle pozostała gdyby komuś to jednak nie odpowiadało. W USA wygląda to całkowicie inaczej. Ludzie z branży ślubnej kupują po 2 a nawet 3 sztuki EOSa R + nowe L-ki RF. Amatorzy nie gorzej. U nas najczęściej robimy tylko analizy i porównania poczynań C, N i S![]()
Co do wizjera hybrydowego to mało kto zauważył, ale w 90d jest śledzenie twarzy przy pracy z wizjerem optycznym. Oczywiście, że nie ma co tego porównywać do DPAF, ale ciekawe, czy pociągną/rozwiną ten temat w nadchodzących 1dx III i 5d V
Pytanie brzmi: czy gdyby dopracowali śledzenie twarzy/oka przez wizjer optyczny w dslr-ach do poziomu porównywalnego do EOS R to ludzie dalej przechodziliby na MLe? Nie wiem na ile to jest możliwe technologicznie, ale na pewno im się to nie opłaca![]()
Miłego dniamoja www
no... kumpel ostatnio w Chicago byl... na ulicy 1D i D5 normalnie leza. wsrod lisci z drzew trzeba szukac, bo powoli sa zasypywane. a jeszcze winter is comming i lada dzien bedzie trzeba wykuwac jak artefakty starozytnych Rzymian...
tak sie rzucili na te aparaty z telewizorami w bogatej Hameryce...