Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Masz dużo racji tylko błędną ocenę. To nie sa ludzie, którzy dokupili szkła canona do a7/a9 tylko ludzie, którzy zmienili puszkę canona na sony a pozostawili szklarnię.
moze i tak byc, to nawet bardziej prawdopodobne

Trudno powiedzieć czy docelowo czy czasowo. Takich osób jest wiele na forach sony. Niektórzy, chyba starsi, nie mogą się rozstać ze swoimi obiektywami inni je stopniowo wymieniają. To jakiś tam proces. Osoby, które w chodzą w system z zamiarem kupowania szkieł canona praktycznie nie ma.
powiem tak: jak kupowalem Fuji tez mialem zamiar trzymac sie tylko szkiel XF. ale ceny takich rzeczy jak XF 10-24 czy XF 23/1.4 przekonaly mnie, ze nie bede mial wszystkiego co bym chcial a w tym przypadku nie bylo opcji przejsciowki na EOS z zachowaniem automatyki.

zgadzam sie, ze malo kto kupuje korpus, zeby kupowac do niego szkla zapinane przez adapter. de facto tego tez dotyczy moja uwaga czemu uwazam pomysl innego mocowania w bezlusterkowcu Canona za nonsens

natomiast niezaleznie od tego mysle, ze po etapie marzen i ogladania wykresow i pomiarow w sieci (choc nie wszyscy tak daleko docieraja) nastepuje etap rzeczywistosci. i kwestii takich jak dostepnosc i ekonomia. w obu tych kwestiach Canon zwyczajnie wymiata.

Ja się nie spotkałem. Pojedyńcze szkło czasem ktoś kupi, najczęściej używane i czeka aż się pojawi opcja systemowa. Tak to wygląda w praktyce.
tez tak mysle