Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
No to takie cuda ma niestety ale tylko 1dxII - i to bardziej tak na styk. Więcej nie za bardzo potrafią. APSC to inna bajka i tam więcej niż złote podziały to już norma. Do fotografii statycznej potrzeba tyle samo punktów, tzn zdecydowanie więcej niż 5. Korpusy Sony są generalnie tańsze niż Canona więc tutaj ilość AF czy możliwości nie ma znaczenia bo po prostu oni rywalizują też mocno ceną.

Mi chodzi o bezlustra i nie jest mi potrzebne bezlustro z AF na poziomie 90% kadru. Wystarczy mi lekko powyżej złotego podziału, nie trzeba będzie się mordować z projektowaniem specjalnych szkieł, męczyć procesora do obróbki tych danych, etc - to wszystko oznacza redukcję kosztów oraz baterii/wydzielania ciepła. Marketing oczywiście będzie działał inaczej i będzie licytowanie się ile punktów oraz ile procentu kadru. Dlatego standardowe poktycie oferowane przez M dla mnie jest idealne.
To nie marketing. Sprawdź jak śledzi eMka Canona i A6300 sony. Zagęszczenie punktów robi swoje. Dodatkowo możesz wybrać motyw jaki aparat będzie śledził no i tu już przewaga kilkuset puntków nad kilkudziesięcioma robi różnicę. Rozpoznawania oka też jest fajne. Czy to jest marketing? Nie. To samo było z rozpoznawaniem twarzy. Teraz robią to lustrzanki i już to nie jest marketing.