Strona 144 z 198 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    True...ale ludzie to łykają w skutek czego liczne zmienny systemu i fora wypełnione dylematami odnośnie sensu bezlustra.
    ale to faktycznie sa liczne zmiany systemu?

i naprawde tylko w jedna strone? bo ja widze tez calkiem sporo przypadkow, kiedy ludzie majac po dziurki w nosa malutkich guziczkow, mizernego uchwytu, smiesznych bateryjek i porypanego menu, decyduja sie w koncu kupic sobie body systemowe bo szklarnia i tak juz jest EF, biorac pod uwage zaj* wybor i jakosc tychze, w polaczeniu z ich przystepna cene (bo odpowiedniki Sony czesto maja te dwa pierwsze ale z cena juz bywa gorzej...)

pytam realnie, bo mi sie to jako nie dodaje. wedlug szumu internetowego wszyscy juz dawno wyrzucili przestarzalego Canona i dawno kupili takiego czy innego wszystkomajacego bezlusterkowca. tylko koniec koncow Canon mial i ma 50% udzialu na rynku. a obawiam sie, ze jak juz upichca tego pelnoklatkowego bezlusterkowca, to pozamiataja wszelkie te A7* pod dywan. bo nawet jak tam bedzie matryca gorsza od Sony (a bedzie, co sie mamy oszukiwac), to natywna obsluga, wybor i ceny szkiel EF rozwiaza dylematy wyboru klientow. bo to nie jest polka amatorska gdzie Zenon sie podjara byle ficzerem i leci kupic. to jest odbiorca, ktory kupuje system. a ten w Canonie jest bardzo rozbudowany, jakosciowo swietny a koniec koncow rowniez tani...

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Co do influencerów, vlog-erów i innych "testerów" chyba znak naszych czasów. Z jednej strony mamy informację na temat nowego albo niezbyt powszechnego sprzętu a z drugiej są to ludzie, którzy profesjonalnie testują a często praktycznie w ogóle nie fotografują. Tak na codzień, zupełnie dla przyjemności.
    tak samo bylo w epoce kamienia... o pardon: prasy papierowej...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kiedys to sie ojciec lodowke w domu bal otworzyc, bo tam tez mogl byc socjalizm...
    Ale dzięki temu mało kto wierzył TV czy prasie, ani nie powtarzał propagandowej papki nawet z nią nie dyskutował. Teraz to już chyba tak nie działa.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Tutaj na tym forum to akurat głównie się o tym mówi "dzięki" jan pawlak
    Ostatni post Jana jest kilka stron wcześniej, od tego czasu nazwa firmy, którą wspomniałeś powtórzyła się ponad 10 razy (nie licząc cytatów). ;-).

To taka technika marketingowa, jeden chwali, kilku z nim dyskutuje, aby było wiarygodniej do wszystkich ról wybiera się takich, którzy wierzą w to co piszą. Rozpoznawalność marki rośnie.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta

Ostatni post Jana jest kilka stron wcześniej, od tego czasu nazwa firmy, którą wspomniałeś powtórzyła się ponad 10 razy (nie licząc cytatów). ;-).

To taka technika marketingowa, jeden chwali, kilku z nim dyskutuje, aby było wiarygodniej do wszystkich ról wybiera się takich, którzy wierzą w to co piszą. Rozpoznawalność marki rośnie.
    No tak to dziala. Jak już wątek umiera albo się chłodzi to jan pawlak wrzuca coś nowego i zabawa trwa (choc oczywiście wątpię aby był on płatnym influencerem lub ambasadorem). Zawsze można napisać na forum Canona, że laserowy wskaźnik doczepiony do Sony drga mniej niż na Canonie i zabawa się rozkręca

Najważniejsze w tej zabawie, że marketing bezluster ff porzucił już temat wielkości - jest więc szansa, że moja dłoń na bezlustrze Canona nie będzie się musiała "transformować" bo ja chyba nie mam tak plastycznej dłoni jak jan nowak

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Ale dzięki temu mało kto wierzył TV czy prasie, ani nie powtarzał propagandowej papki nawet z nią nie dyskutował. Teraz to już chyba tak nie działa.
    i to jest dla mnie jeszcze bardziej szokujace :/ ze w XX wieku ludzie wierza mediom. ktore kupuja ci sami ludzie, ktorzy kupuja politykow, i ktore zostaly zredukowane do roli slupa reklamowanego, bo tresci krytycznych jest minimum, reszta to reklama jawna lub niejawna (teksty sponsorowane)...

za komuny jakos dzialala asocjacja miedzy partia a tuba propagandowa. teraz polaczenie jest posrednie (ten sam sponsor, czyli rodzic w grafie zaleznosci) wiec dla 90% odbiorcow zrobila sie to zbyt trudna zaleznosc
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar KNC

@marfot - To zależy jakiego pokroju będzie to aparat. Jak zrobią jakiś mniej zaawansowany, ale będzie miał to czego mi potrzeba to ok, jak zrobią jakiś pro, hiper, super za 20tys to też kupię. Chociaż wolałbym coś w okolicy 2000$. @jotes25 - nie czego oczekuję w stosunku 6d2, ale czego oczekuję w ogóle. 6D2 to w/g mojej opinii najlepsze lustro canona, a mi właśnie o to chodzi aby nie było to lustro :P
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    @jotes25 - nie czego oczekuję w stosunku 6d2, ale czego oczekuję w ogóle. 6D2 to w/g mojej opinii najlepsze lustro canona, a mi właśnie o to chodzi aby nie było to lustro :P
    No, ale tak konkretnie co ma umożliwiać bezlustro czego nie możesz zrobić za pomocą 6d2?

To po co kupuje się bezlustro, aparat nie będzie hałasował przy robieniu fot. W przypadku zdjęć w ciągu dnia ilość robionych przezemnie fot wzrośnie niebotycznie, a jeśli ogarnęli by używanie lamp z elektroniczną migawką to robienie zdjęć w ciągu nocy okaże się jeszcze skuteczniejsze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    To po co kupuje się bezlustro, aparat nie będzie hałasował przy robieniu fot. W przypadku zdjęć w ciągu dnia ilość robionych przezemnie fot wzrośnie niebotycznie, a jeśli ogarnęli by używanie lamp z elektroniczną migawką to robienie zdjęć w ciągu nocy okaże się jeszcze skuteczniejsze.
    Aaaa, czyli musisz poczekać na bezlustro z globalną migawką (bezgłośność, lampa). Pewnie zostało parę lat jeszcze...

Tzw. cicha (elektroniczna) migawka w dzisiejszych bezlustrach bardzo zniekształca rzeczywistość (Witkacy byłby zachwycony ). Tego zwykle na pierwszy rzut oka nie widać, zwłaszcza w fotografii przyrodniczej, ale jak się porówna np. dwa kolejne kadry to już czasami włos dęba na głowie staje Chyba, że zamierzasz wyłącznie statyczne fotki ze statywu pstrykać z nieruchomym modelem, to będzie OK. Jakimś rozwiązaniem jest też zakup A9, ale nie miałem okazji sprawdzić w praktyce. Bo o problemach z migawką elektroniczną raczej rzadko się wspomina na forach...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 15-05-2018 o 12:49

A9 nie można używać z lampami w trybie elektronicznej migawki. Także wole poczekać na 2x tańszego canona z taka samą lipą :P
    Lecący myszołów nie wystarszy się migawki, więc takie ruchome obiekty można tłuc w tradycyjny sposób.
    A co pokaże canon i czy w ogóle coś pokaże to zobaczymy, może w końcu spełni moje oczekiwania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Znając Canona (który oferuje tylko solidne i dopracowane rozwiązania ), to w nadchodzącym bezlustrze FF może wcale nie być elektronicznej migawki...

Strona 144 z 198 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów