Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Hehe. Można sobie dyskutować czy bezlustro FF od Canona będzie mieć bagnet EF-M czy EF. Nie wiem który z nich będzie, ale wiem który powinien być Który?
    ten, ktory bedzie w 100% kompatybilny (wlacznie z szybkim AF) z EF.
    o flange'u, ktory pozwoli zaprojektowac male i lekkie 35/1.8 i 50/1.4

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Większość producentów wyłożyła już karty na stół, a w szczególności Sony z tym pokurczem, który ledwie mieści pełną klatkę, a niewiele z tego wynika dla miniaturyzacji optyki. Pozostał jedynie Nikon, który prawie na pewno nie zrobi bezlustra ze "śrubokrętem" Canon ma właśnie jedyną w swoim rodzaju okazję (Nikon podobnie), aby przebić konkurencję nowym, innowacyjnym bagnetem/mocowaniem. Możliwe jednak, że w warunkach kurczącego się rynku wybierze rozwiązanie mniej ambitne pozostawiając bagnet EF, a innowację ograniczy np. do wprowadzenia większego sensora
    moja osobista opinia jest taka: nie ma znaczenia jaki bedzie bagnet (byle byl adapter z AF do szkiel EF). kluczowe znaczenie ma wybor szkiel. 35/1.8 i 50/1.4 na start (moga byc z IS-em) w ciagu roku jakies 24/2, na doklejke 24-70/4 IS. i mozemy mowic o sensownym zestawie.

bez szkiel to bedzie takie samo g* jak cropowa M-ka. w ktorej w zasadzie 22/2 i 11-22 sa jedynymi wyrozniajacymi szklami a reszta jest... bo jest. ale nie po to, zeby ja chciec miec, zwlaszcza taki uragajacy optyce 15-45
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-01-2018 o 21:08
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów