Strona 122 z 198 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a bywałes tu juz wszesniej? pod innym nickiem?
    yhym ale z 12 lat temu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Co powiecie na świeżą sałatę prosto z fabryki Canona? Mniam! Bez obaw, z pewnością nie jest radioaktywna. Raz w miesiącu, np. 100 złotych za główkę

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Canon rzeczywiście znudził się produkcją foto i zajmie się innowacjami w obszarze ochrony zdrowia i wyposażenia fabryk:
    https://asia.nikkei.com/Business/Com...-argues?page=1

No nie wiem. Jeżeli poważnie zajmie się ochroną zdrowia psychicznego swoich wiernych klientów foto to może i co z tego będzie
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Na miejscu Sony zacząłbym się bać jeśli to prawda

http://www.canonrumors.com/canon-ask...orless-camera/

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Trochę mnie to przyłamało. W przeddzień premiery bezlustra FF taka ankieta.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Hehe. Można sobie dyskutować czy bezlustro FF od Canona będzie mieć bagnet EF-M czy EF. Nie wiem który z nich będzie, ale wiem który powinien być Który?
    Żaden!
    Większość producentów wyłożyła już karty na stół, a w szczególności Sony z tym pokurczem, który ledwie mieści pełną klatkę, a niewiele z tego wynika dla miniaturyzacji optyki. Pozostał jedynie Nikon, który prawie na pewno nie zrobi bezlustra ze "śrubokrętem" Canon ma właśnie jedyną w swoim rodzaju okazję (Nikon podobnie), aby przebić konkurencję nowym, innowacyjnym bagnetem/mocowaniem. Możliwe jednak, że w warunkach kurczącego się rynku wybierze rozwiązanie mniej ambitne pozostawiając bagnet EF, a innowację ograniczy np. do wprowadzenia większego sensora
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-01-2018 o 20:58

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Hehe. Można sobie dyskutować czy bezlustro FF od Canona będzie mieć bagnet EF-M czy EF. Nie wiem który z nich będzie, ale wiem który powinien być Który?
    ten, ktory bedzie w 100% kompatybilny (wlacznie z szybkim AF) z EF.
    o flange'u, ktory pozwoli zaprojektowac male i lekkie 35/1.8 i 50/1.4

Większość producentów wyłożyła już karty na stół, a w szczególności Sony z tym pokurczem, który ledwie mieści pełną klatkę, a niewiele z tego wynika dla miniaturyzacji optyki. Pozostał jedynie Nikon, który prawie na pewno nie zrobi bezlustra ze "śrubokrętem" Canon ma właśnie jedyną w swoim rodzaju okazję (Nikon podobnie), aby przebić konkurencję nowym, innowacyjnym bagnetem/mocowaniem. Możliwe jednak, że w warunkach kurczącego się rynku wybierze rozwiązanie mniej ambitne pozostawiając bagnet EF, a innowację ograniczy np. do wprowadzenia większego sensora
    moja osobista opinia jest taka: nie ma znaczenia jaki bedzie bagnet (byle byl adapter z AF do szkiel EF). kluczowe znaczenie ma wybor szkiel. 35/1.8 i 50/1.4 na start (moga byc z IS-em) w ciagu roku jakies 24/2, na doklejke 24-70/4 IS. i mozemy mowic o sensownym zestawie.

bez szkiel to bedzie takie samo g* jak cropowa M-ka. w ktorej w zasadzie 22/2 i 11-22 sa jedynymi wyrozniajacymi szklami a reszta jest... bo jest. ale nie po to, zeby ja chciec miec, zwlaszcza taki uragajacy optyce 15-45
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-01-2018 o 21:08
    www albo tez flickr

.. aby przebić konkurencję nowym, innowacyjnym bagnetem/mocowaniem.
    A co jest nie tak z mocowaniem? W czym ogranicza?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

a cóż takiego innowacyjnego można wrowadzic w bagnecie? tak z ciekawości pytam bez złych intencji - tylko nie pisz że mniejszą odległośc rejestrową i szerokie obiektywy bedą prostsze bo bez retrofocusa lepsze i tańsze - bo to nieprawda - innowacja to żadna, a obiektywy tańsze nie bedą, lepsze też nie bedą droższe, trudniej dostepne i z zerowym rynkiem wtórnym
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Szczerze powiedziawszy nie wiem co należy/można usprawnić w bagnecie. Ale są tacy co wiedzą, bo im za to płacą Patrz patenty Canona pewnie.

Na pewno można zwiększyć średnicę, żeby upchnąć większy sensor (MF?). Niekoniecznie proporcjonalnie dużo, bo np. sensor może być zakrzywiony.

Można zmienić/przyspieszyć sposób komunikacji pomiędzy obiektywem i korpusem (np. na optyczny/bezprzewodowy). W którymś momencie może okazać się, że obecna (niewielka) prędkość transmisji jest wąskim gardłem np. z punktu widzenia nowego systemu AF umożliwiającego ustawianie ostrości w trybie Servo np. z częstotliwością tysiąca razy na sekundę etc.

Itd. itp.

Bagnet Canona dobrze dotąd wytrzymał próbę czasu, ale nie będzie wieczny. Nie można tego powiedzieć np. o Nikonie, gdzie nie ma (?) np. możliwości aktualizacji firmware'u obiektywu przez korpus.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-01-2018 o 21:53

Strona 122 z 198 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów