Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Lubię sobie poczytać takie dyskusje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Kiedyś telewizor miał mały kineskop, dużo części i ważył bardzo dużo a teraz to praktycznie "sam" duży/ogromy kineskop, jakość obrazu bez porównania
    Bezlusterkowce są mniejsze/lżejsze "przy okazji", to z powodu rozwoju technologii.
    "Za chwilę" aparat fotograficzny nie będzie miał żadnej części ruchomej.
    Żadna lustrzanka się "nie obroni" przed rozwojem technologii tak jak nie obroniły się patefony, klisze, kineskopy, telefony wybierakowe itd.

Jeśli M1 będzie porównywalny jakościowo/funkcjonalnie do EOS 1x lub EOS 5x to będzie to początek końca systemu EOS.
    Sony już ma bezlusterkowce FF a Nikon zapowiada że jego będą lepsze od Sony. No i jest rozwój funkcji foto w smartfonach.
    Canon nie ma dobrego wyjścia, jest pod ścianą

Duży rozmiar matryc i duża rozdzielczość matryc oraz szybki AF ma sens (przy klasycznej optyce) tylko wtedy gdy przypięte do nich są "duże" obiektywy.

jp
    Zapomniałeś tylko dodać na końcu, że kontakt z korpusami Canona może wywoływać raka i być przyczyną zawału serca .

BTW: ciekawe czy nowa jedynka będzie już miała sensor z automatycznym strojeniem AF.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów