Strona 98 z 198 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Uzależniony
    Miasto
    .

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

No tak 1.1.6, pamiętałem, że końcówkę 6. Problem jest i nic go nie naprawiło. 1.1.7 też nic nie wnosi. W podróży to może zrobić różnicę.
    Ostatnio edytowane przez gnd ; 17-06-2017 o 16:27

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

CR potwierdza zestaw parametrów 6DII:
    Pricing & More Information About the EOS 6D Mark II [CR3]

No i cenę 2k$.
    Nie ma GPS i drugiego slotu karty.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    CR potwierdza zestaw parametrów 6DII:
    Pricing & More Information About the EOS 6D Mark II [CR3]

No i cenę 2k$.
    Nie ma GPS i drugiego slotu karty.
    to że nie ma go w specyfikacji rumorsow jeszcze nie znaczy że go nie ma, mnie osobiście brak gps nie bardzo rusza, używalem go raz na trzytygodniowej wycieczce (uważam że może się przydać) ale ogólnie to radzę sobie bez gpsa

drugi slot karty dla mnie bez znaczenia

4K jak pisałem to spory błąd marketingowy ale ja nie filmuję więc mnie nie rusza

approx 100% viewfinder wzbudza mój niepokój - żeby ktoś mi nie wmawiał że 98% to jest approx 100% bo #u$%%@# nie jest - 99,8% to dla mnie jest approx 100% ale miejmy nadzieję że nikt sobie jaj z pogrzebu nie robi

gibany ekranik cały czas mam nadzieję że będzie taki góra-dół - nadzieja umiera ostatnia

jak się spodziewałem miziany ekranik - żeby tyko ktoś wpadł na pomysł żeby się dało debilne komunikaty wyłączyć na tym ekraniku - taka jedna pozycja w menu "nie jestem idiotą i wiem co robię - nie informuj mnie co robię" ale to chyba tylko nierealizowalne marzenie.

co z af na f8 - tego sie pewne szybko nie dowiemy

wzorem akustyka mogę napisać że brakuje mi kurtyny do zasłaniania wizjera - jak kupuję korpus to ściągam muszlę oczną na dzień dobry i zakładam ją jak korpus sprzedaję i soczewki w okularach mi się !@###$$$ rysują - ale jestem realistą - tego to się nigdy nie doczekamy.

ciekawe czy uszczelniena będzie miał jakieś - ale chyba znam odpowiedź

ogólnie to standard canona - "tym razem dostaniecie autofocus i cieszcie się nim"
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-06-2017 o 18:10
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Parę razy mi zjadło baterię przez noc przy wyłączonym aparacie a GPS w tle.
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ... GPS mam ciągle włączony, używam oryginałów i zamienników baterii i nie widzę problemu.

Może dotknięci tym problemem ustawiają czytanie GPS co sekundę...

...
    To ustalcie zeznania, co kto ma ustawione i problem z głowy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    to że nie ma go w specyfikacji rumorsow jeszcze nie znaczy że go nie ma, mnie osobiście brak gps nie bardzo rusza, używalem go raz na trzytygodniowej wycieczce (uważam że może się przydać) ale ogólnie to radzę sobie bez gpsa

drugi slot karty dla mnie bez znaczenia

4K jak pisałem to spory błąd marketingowy ale ja nie filmuję więc mnie nie rusza

approx 100% viewfinder wzbudza mój niepokój - żeby ktoś mi nie wmawiał że 98% to jest approx 100% bo #u$%%@# nie jest - 99,8% to dla mnie jest approx 100% ale miejmy nadzieję że nikt sobie jaj z pogrzebu nie robi

gibany ekranik cały czas mam nadzieję że będzie taki góra-dół - nadzieja umiera ostatnia

jak się spodziewałem miziany ekranik - żeby tyko ktoś wpadł na pomysł żeby się dało debilne komunikaty wyłączyć na tym ekraniku - taka jedna pozycja w menu "nie jestem idiotą i wiem co robię - nie informuj mnie co robię" ale to chyba tylko nierealizowalne marzenie.

co z af na f8 - tego sie pewne szybko nie dowiemy

wzorem akustyka mogę napisać że brakuje mi kurtyny do zasłaniania wizjera - jak kupuję korpus to ściągam muszlę oczną na dzień dobry i zakładam ją jak korpus sprzedaję i soczewki w okularach mi się !@###$$$ rysują - ale jestem realistą - tego to się nigdy nie doczekamy.

ciekawe czy uszczelniena będzie miał jakieś - ale chyba znam odpowiedź

ogólnie to standard canona - "tym razem dostaniecie autofocus i cieszcie się nim"
    Ciekawe po co by Canon miał wypuszczać dwie takie same puszki w różnych cenach?
    Wiadomo że nowy czegoś nie może mieć jeśli droższy model z czegoś się musi składać aby był właśnie droższy.

Początki nałogu

dobrze rozumiem, że nowe 6d będzie miało AF na poziomie podobnym do 5d3?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Trzeba poczekać na testy. Na papierze to 6d miało lepszy centralny niż w 5dmkIII. W praktyce jednak nie

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Brak GPS to skutek powrotu to magnezowego korpusu
    No bo niby plastikowy korpus był wynikiem zabudowy czujnika GPS
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony
    Miasto
    .

6f classic front magnezowy ma

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta

Ciekawe po co by Canon miał wypuszczać dwie takie same puszki w różnych cenach?
    Wiadomo że nowy czegoś nie może mieć jeśli droższy model z czegoś się musi składać aby był właśnie droższy.
    to chyba rozumie każdy i nikt tego nie oczekuje, przy takiej puszce jak 6D liczy się generowany obrazek jak będzie dobry to kupią jak słaby to kupią cropa, jak się wkzdenerwują to crop bedzie fuji albo fulfrejma nikona albo nawet playstion co ostre zdjecia robi jak już deklarowało parę osób na tym forum, użytkownik tej klasy sprzetu jest wymagający - to taki balans na cienkiej linie - seria 6D moze być najwyżej lepsza od poprzeniego modelu 5D, tak jak 6D zdeklasował 5DII tak 6DII może zdeklasować 5DIII tyle i tylko tyle - jak to mawiają u mnie na wsi wyżej nerek nie podskoczysz ale wielu użytkownikom to wystarcza, cena korpusu to jeden aspektów ale tak po prostu potencjał takiego 5DIV może być dla wielu trudny do wykorzystania

i jeszcze tacy jak ja co już posiadają 6D mogą po prostu nie kupić nic i pojechać na dwie piękne wyprawy lub jedną wypasioną dlatego nasza ulubiona firma musi się postarać bo nic nie kupowanie to bardzo pociągająca opcja

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Brak GPS to skutek powrotu to magnezowego korpusu
    No bo niby plastikowy korpus był wynikiem zabudowy czujnika GPS
    jaki plastikowy korpus, tyle szumu o jedną nędzną (znaczy z wysokiej jakości plastiku) przykrywkę, 6D jest metalowy pełno zdjęć w internetach jest w tym temacie jest nawet canon coś pokazuje
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-06-2017 o 22:17
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

jeszcze jedno takie przemyślenie - nie ma 4K ale jest HDR Movie - jednym zdaniem - estetyka discopolo rządzi
    Jestem szumofobem

Strona 98 z 198 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów