No tak 1.1.6, pamiętałem, że końcówkę 6. Problem jest i nic go nie naprawiło. 1.1.7 też nic nie wnosi. W podróży to może zrobić różnicę.
No tak 1.1.6, pamiętałem, że końcówkę 6. Problem jest i nic go nie naprawiło. 1.1.7 też nic nie wnosi. W podróży to może zrobić różnicę.
Ostatnio edytowane przez gnd ; 17-06-2017 o 16:27
CR potwierdza zestaw parametrów 6DII:
Pricing & More Information About the EOS 6D Mark II [CR3]
No i cenę 2k$.
Nie ma GPS i drugiego slotu karty.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
to że nie ma go w specyfikacji rumorsow jeszcze nie znaczy że go nie ma, mnie osobiście brak gps nie bardzo rusza, używalem go raz na trzytygodniowej wycieczce (uważam że może się przydać) ale ogólnie to radzę sobie bez gpsa
drugi slot karty dla mnie bez znaczenia
4K jak pisałem to spory błąd marketingowy ale ja nie filmuję więc mnie nie rusza
approx 100% viewfinder wzbudza mój niepokój - żeby ktoś mi nie wmawiał że 98% to jest approx 100% bo #u$%%@# nie jest - 99,8% to dla mnie jest approx 100% ale miejmy nadzieję że nikt sobie jaj z pogrzebu nie robi
gibany ekranik cały czas mam nadzieję że będzie taki góra-dół - nadzieja umiera ostatnia
jak się spodziewałem miziany ekranik - żeby tyko ktoś wpadł na pomysł żeby się dało debilne komunikaty wyłączyć na tym ekraniku - taka jedna pozycja w menu "nie jestem idiotą i wiem co robię - nie informuj mnie co robię" ale to chyba tylko nierealizowalne marzenie.
co z af na f8 - tego sie pewne szybko nie dowiemy
wzorem akustyka mogę napisać że brakuje mi kurtyny do zasłaniania wizjera - jak kupuję korpus to ściągam muszlę oczną na dzień dobry i zakładam ją jak korpus sprzedajęi soczewki w okularach mi się !@###$$$ rysują - ale jestem realistą - tego to się nigdy nie doczekamy.
ciekawe czy uszczelniena będzie miał jakieś- ale chyba znam odpowiedź
ogólnie to standard canona - "tym razem dostaniecie autofocus i cieszcie się nim"![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-06-2017 o 18:10
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
To ustalcie zeznania, co kto ma ustawione i problem z głowy.
--- Kolejny post ---
Ciekawe po co by Canon miał wypuszczać dwie takie same puszki w różnych cenach?
Wiadomo że nowy czegoś nie może mieć jeśli droższy model z czegoś się musi składać aby był właśnie droższy.
dobrze rozumiem, że nowe 6d będzie miało AF na poziomie podobnym do 5d3?
Trzeba poczekać na testy. Na papierze to 6d miało lepszy centralny niż w 5dmkIII. W praktyce jednak nie
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Miłego dniamoja www
Brak GPS to skutek powrotu to magnezowego korpusu
No bo niby plastikowy korpus był wynikiem zabudowy czujnika GPS![]()
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
6f classic front magnezowy ma![]()
to chyba rozumie każdy i nikt tego nie oczekuje, przy takiej puszce jak 6D liczy się generowany obrazek jak będzie dobry to kupią jak słaby to kupią cropa, jak się wkzdenerwują to crop bedzie fujialbo fulfrejma nikona albo nawet playstion co ostre zdjecia robi jak już deklarowało parę osób na tym forum, użytkownik tej klasy sprzetu jest wymagający - to taki balans na cienkiej linie - seria 6D moze być najwyżej lepsza od poprzeniego modelu 5D, tak jak 6D zdeklasował 5DII tak 6DII może zdeklasować 5DIII
tyle i tylko tyle - jak to mawiają u mnie na wsi wyżej nerek nie podskoczysz
ale wielu użytkownikom to wystarcza, cena korpusu to jeden aspektów ale tak po prostu potencjał takiego 5DIV może być dla wielu trudny do wykorzystania
i jeszcze tacy jak ja co już posiadają 6D mogą po prostu nie kupić nic i pojechać na dwie piękne wyprawy lub jedną wypasionądlatego nasza ulubiona firma musi się postarać bo nic nie kupowanie to bardzo pociągająca opcja
jaki plastikowy korpus, tyle szumu o jedną nędzną(znaczy z wysokiej jakości plastiku) przykrywkę, 6D jest metalowy
pełno zdjęć w internetach jest w tym temacie jest nawet canon coś pokazuje
Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-06-2017 o 22:17
Jestem szumofobem
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
jeszcze jedno takie przemyślenie - nie ma 4K ale jest HDR Movie - jednym zdaniem - estetyka discopolo rządzi
Jestem szumofobem