Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

jak plotki to plotki

wyczekiwana sigma 85 1.4 Art
    i
    sigma 12-14 f4 Art
    i sigma 500 f4 DG OS HSM Sport

Pictures and specs of the three new Sigma lenses | Nikon Rumors

--- Kolejny post ---

i się jeszcze odniosę ogólnie do wypowiedzi przedpiśców

zakupy mnie nauczyły że kompromis jest zawsze kompromisem, a zamienniki zamiennikami a co tanie to drogie lub jak to u mnie na wsi mawiają tanio kupisz dwa razy kupisz - generalnie zgadzam sie z beckiem ale nie zawsze

unikam zamienników, unikam drogich systemowych nie elek, unikam tanich (szczególnie starych konstrukcji) systemowych nie elek - to najcześciej badziew optyczny jest pomimo pozytywnych recenzji (taki przepłacony przeciętniak), kupiłem S50A i jestem zadowolony - było warte każdej złotówki którą zapłaciłem, to moje jedyne niesystemowe szkło - to nie jest zamiennik C501.4 - te szkła nawet koło siebie nie stały, jeśli będe kupował następną stałkę to jest duże prawdopodobieństwo że będzie to sigma z serii art (ale może się okazać że to jednak elka będzie)

ktoś chciał duże tele od sigmy jest w rumorsach to sport więc ciekawi mnie cena, ja na szczęście nie potrzebuję takiego sprzętu

małe tele ten słynny 70-300 - zgadzam się tamron nie jest konkurencją canona, chyba nawet tej budżetowej nie elki
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-09-2016 o 20:02
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta

ktoś chciał duże tele od sigmy jest w rumorsach to sport więc ciekawi mnie cena, ja na szczęście nie potrzebuję takiego sprzętu
    Stawiam start na okolice 25 tyś choć dziwny to ruch Sigmy. W tej cenie kupują to już prof albo prawdziwi hobbiści a tutaj mają Canona w cenie 40 tyś.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 19-09-2016 o 19:58

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

jak plotki to plotki

wyczekiwana sigma 85 1.4 Art
    i
    sigma 12-14 f4 Art
    i sigma 500 f4 DG OS HSM Sport

małe tele ten słynny 70-300 - zgadzam się tamron nie jest konkurencją canona, chyba nawet tej budżetowej nie elki
    Sigma 500 F4, nie F5, a już miałem powiedziec, że słowo ciałem się stało hahahaa Ale i tak brawo Sigma!

Co do 50/1.4 Art to raczej myślałem o Lce. Różnica 1.4 a 1.2 to nie jest przepaść nie do zasypania, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości, że puryści powiedzą, że nie ma w ogóle co porównywać

Co do 70-300 to chyba w drugą stronę - ten stary Canon nie jest konkurencją dla Tamiego, bo o Lce nie mówię, a ten nowy to zobaczymy dopiero co potrafi

becekpl, końcowy efekt z obu Tamronów absolutnie mnie zadowala(ł) w kwestii obrazka i manuala (podobnie jak zadowala mnie mp3 i dobre słuchawki zamiast wyciszonej salki z systemem audio). Z Sigmą 12-24 już gorzej, ale też zrobiłem nią wiele udanych kadrów. Nie wyobrażam sobie wydać teraz kilkadziesiąt tys. na 28-300L i na 11-24/f4L i targać dodatkowe kg. Ciekawe jak wypadnie porównanie nowej Sigmy 12-24 z tym Canonem 11-24
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Co do 50/1.4 Art to raczej myślałem o Lce. Różnica 1.4 a 1.2 to nie jest przepaść nie do zasypania, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości, że puryści powiedzą, że nie ma w ogóle co porównywać
    odpowiem przewrotnie najcześciej S50A fotografuję w okolicach 1.8 więc najchętniej zapłaciłbym połowę za nieistniejącą wersję S501.8A gdyby była równie dobra (oglądałem te nowe tamrony jakby ktoś pytał ale jakoś mnie nie przekonały - za to mają dobry marketing ) w szkle interesuje mnie magia i jakość optyczna - magię potrafię wygenerować sam ale z jakością optyczną już mi tak dobrze nie idzie więc tu muszę polegać na producencie szkła, konkurencja tej sigmy osiąga podobną jakość (jak sigma) w okolicach między 2.8 a 4 gdybym chciał stałką focić na f4 to używalbym elki 24-105 byłoby taniej i wygodniej i mniej szkieł do dźwigania .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Sigma 500 F4, nie F5, a już miałem powiedziec, że słowo ciałem się stało hahahaa Ale i tak brawo Sigma!
    5999$ preorder w B&H ktoś zupełnie nieźle trafił z ceną, bo widzialem taką tutaj lub u żółtych
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

5999$ preorder w B&H ktoś zupełnie nieźle trafił z ceną, bo widzialem taką tutaj lub u żółtych
    30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach .
    Co do 12-24 to wychodzi jakieś 8 tysięcy też nieźle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach .
    Co do 12-24 to wychodzi jakieś 8 tysięcy też nieźle.
    jeśli chodzi o 85 1.4 to też się może okazać że elka canona jest jednak konkurencyjna
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

jeśli chodzi o 85 1.4 to też się może okazać że elka canona jest jednak konkurencyjna
    Być może tyko cenowo

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Być może tyko cenowo
    nie martw się, nie martw - napisze się na forum że bokeh nie taki kremowy (lub za bardzo kremowy) lub mało wyrazisty albo nerwowy jak będzie wyrazisty, feeling słaby i lansu brak i na pewno nie będzie trafiła w stodołe z 10 metrów, a ogólnie to szybko wyjdzie że zabytek 85 1.8 jest lepszy.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 20-09-2016 o 07:48
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    30 tyś - już widzę te kolejki w sklepach
    U nas takie szkła to pewnie promil.
    Ten obiektyw musiałby być lepszy (lub tak samo dobry) niż stalka Canona aby ktoś skusil na różnice 3 tys USD. Bardzo dziwny ruch Sigmy.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    U nas takie szkła to pewnie promil.
    Ten obiektyw musiałby być lepszy (lub tak samo dobry) niż stalka Canona aby ktoś skusil na różnice 3 tys USD. Bardzo dziwny ruch Sigmy.
    Jeżeli są w stanie tą cenę później obniżyć, to ruch jest racjonalny. Na supertele Canon ma chyba niezłe przebicie, możliwe dzięki unikalnym możliwościom w budowie takich szkieł. Jeżeli Sigmie się udało zrobić tanio coś, co uzyska opinię "prawie jak Canon, tylko za drogi", to po obniżce może się dobrze sprzedawać. Sigma twierdzi,że ich soczewki FLD i SLD są równie dobre jak soczewki z fluorytu. Wątpię, ale skoro zaatakowali szkło dość nowe (5 lat) które nie jest słabym punktem, to może coś naprawdę mają do pokazania. Ale jeśli będzie opinia "eee to nie to samo" wtedy będzie klops. Raczej wykluczam, żeby mógł być lepszy niz Canon.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów