różnica w kolorach jest widoczna gołym okiem między MKI a nowszymi puchami, w classicu delikatne, miękkie z łagodnymi przejściami tonalnymi, w nowych nachalne, twarde, cukierkowe, techniczne. Bynajmniej ja je tak odbieram![]()
różnica w kolorach jest widoczna gołym okiem między MKI a nowszymi puchami, w classicu delikatne, miękkie z łagodnymi przejściami tonalnymi, w nowych nachalne, twarde, cukierkowe, techniczne. Bynajmniej ja je tak odbieram![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Czyli lepsze 5DI niż 5DII?
Nie ma aby lepszego AF w następcach?
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
Ja pisałem o kolorach, różnica w AF między mki a mkii nie zauważalna praktycznie
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
W ogóle kolejne modele piątki różnią się tak niezauważalnie, ze trzeba bardzo uważać przy zakupie, żeby się nie pomylić.
Aż dziw, że nikt nie napisał jeszcze o Dual Pixel RAW. Wreszcie jakaś (być może) sensowna aplikacja Dual Pixel'a oprócz AF. Z grubsza polegająca na zapisie oprócz normalnych danych RAW o obrazie również informacji z poszczególnych "połówek" pikseli. Czyli dostajemy dodatkowo informacje o głębi. Pierwsze wykorzystanie tego jakie mi na myśl przychodzi to selektywne wyostrzanie tylko tej części obrazu, która znajduje się w głębi ostrości. Ale pewnie będą też inne.
Oczywiście od razu nasuwa się pytanie: czy tylko 5d4 czy być może wkrótce również starsze puszki z DP (np. 7d2).
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 19-08-2016 o 21:43
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Dobry AF w live view to bym lyknal.
Jest jakiś sklep w kraju z możliwością preorderu 5Dmk4?
10D + Stuff