Panowie, widzę, nie na bieżąco
Canon ma ekran dotykowy w lustrzankach od 3 (!) lat i rozwiązanie to jest przynajmniej bardzo dobre.
Panowie, widzę, nie na bieżąco
Canon ma ekran dotykowy w lustrzankach od 3 (!) lat i rozwiązanie to jest przynajmniej bardzo dobre.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
W ogóle wygląda na to, że fotografia jako hobby czy zawód polega na tolerowaniu przestarzałych półśrodków i niepotrzebnych a drogich wynalazków w oczekiwaniu przez dziesięciolecia aż rzucą na rynek coś porządnego i rewolucyjnego żeby wreszcie zakończyć rzeźbienie w stolcu i zacząć poważny imaging czy photography.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
no popatrz jak kupowałem swój ostatni korpus to też tak myślałem o czujniku wyłączającym ekran (wykrywa ryjjak sie przyłoży aparat do twarzy) miałem taki w 500D był bardzo dobry i 500D miałem ze trzy lata czyli technologia okrzepła a tymczasem zdziwka w nowym korpusie nie ma czujnika
jedyne pocieszenie to sensor o niebo lepszy od słynnego 15 megapixelowego - oglądałem dzisiaj jakieś zdjęcia (z tego 15mpix) bo mam jeszcze zupełnie przyzwoite stare kadry (leżakujące na dysku) wiedziałem że ta matryca była porażką ale po 2 latach przerwy jeszcze dobitniej widzę tą kiszkę.
--- Kolejny post ---
aparat ma być maksymalnie prosty, większość popierdułek mogą sobie darować - w fotografii finalnie liczy się tylko obraz - o resztę nikt nawet nie zapyta jak obraz będzie dobry.
--- Kolejny post ---
optymista - wizjera nie bedzie przecież kadrowanie na zombie to teraz standard nawet w lustrzankach
Ostatnio edytowane przez jaś ; 09-08-2016 o 21:22
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 09-08-2016 o 21:37
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Świeże wieści z rumorsów odnośnie 5DIV:
-A lot more touchscreen functionality than the EOS-1D X Mark II
- Other ergonomic changes, such as a new âlocking switchâ on the rear of the camera
- no i chyba jednak będzie tam 30mpx