Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Taki chleb (nawet nie chodzi o smak tylko konkretny typ) kosztowałby w Stanach co najmniej równowartość 12 zł, a praktycznie 14-18 zł. Za 1.29 zł nie kupi się nawet najtańszego sztucznego produktu chlebopodobnego, który ma się do chleba tak jak produkt czekoladopodobny do czekolady.
Uf, jak dobrze, że nie mieszkam w USA Zapewniam, że jest to normalny, smacznych chleb, nie produkt chlebowy typu wydmuszka osiągalny w biedronce. Po prostu tyle u mnie na prowincji kosztuje. Jeszcze parę cen niezbędnych do życia produktów z osiedlowego sklepu: piwo okocim premium 1,79, tyskie 2zł, ser gouda 12zł/kg, pepsi 2,25litra - 3,99zł, czysta żołądkowa 0,5L - 18,99 zł. Dobra, nie będę już katował innymi cenami. Wiadomo, że żywność na zachodzie jest droższa (choć nie wszystko).
Za to chleb który jadałem w UK płacąc jakieś 1,5 funta był potwornie niedobry.
Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Zaoszczędzone na tanim chlebie i tanich papierosach pieniądze można przeznaczyć np. na 35mm/1.4 II L.
Fajki rzuciłem wiele lat temu a na chlebie nie oszczędzam. Co do nowej wersji 35L to dzięki ale nie skorzystam. W zupełności wystarcza mi pierwsza wersja z jej wszystkimi mankamentami.