A 80d zapowiada się pyszniePowiedziałbym, że dla większości użytkowników może to być lepszy aparat niż 7d mark II. Zwłaszcza pod względem matrycy i ... AF
![]()
A 80d zapowiada się pyszniePowiedziałbym, że dla większości użytkowników może to być lepszy aparat niż 7d mark II. Zwłaszcza pod względem matrycy i ... AF
![]()
Wszystkie AF krzyżowe? No proszę
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Hehe. Wszystkie krzyżowe to już miał 40d albo 50d (nie pamiętam). Mniejsza o to, że w 80d ma być ich 45, ale 27 z nich ma działać do f/8 i -3EV
Jest kilka obiektywów, które doskonale komponują się z extenderem 1.4x (np. 400/5.6 czy 100-400 mark II), ale dotąd nie bardzo było jak ich używać ze względu na AF (nawet w 7d2 tylko środkowy punkt).
Masz racje, źle to napisałem, chodziło faktycznie o 45 czujników
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
A podali ile ma kosztować?
Dokładnie. Crop czy nie crop, ważne, że Canon wreszcie tyłek ruszył...
--- Kolejny post ---
Nie, to wszystko są informacje nieoficjalne na razie. Historycznie rzecz biorąc, to pewnie zestaw z kitem będzie kosztować prawie tyle co obecnie 7d2. No, może nie będzie tak źle, ale przedział 4-5 kPLN jest praktycznie pewny.
.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 16-02-2016 o 23:59
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Sprzed. Ale masz rację, z FF na cropa się już nie da, masa cierpień po drodze by była. W sumie rzeczywiście nie ma powrotu...
Ostatnio edytowane przez radiki ; 17-02-2016 o 19:44