Strona 27 z 198 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Dobra informacja ze specyfikacji 1DX2 to mnogość punktów AF działających dla f/8 -> będą nowe obiektywy supertele f/5.6

Pełne uzależnienie

bardzo dobra informacja - segment który mnie nie interesuje i nigdy interesował nie będzie ale zawsze jest szansa że coś spłynie na niższe modele - 14 fps (16 fps w LV) to już kompletnie mnie nie interesuje bo częściej robię 3 minutowe ekspozycje niż włączam serię ale to świetna wiadomość - teraz pytanie zasadnicze - czy sensor to wielokrotnie odgrzewany kotlecik czy coś nowego? co technologicznie dogoni konkurencję?

EDIT
    o znalazłem odpowiedź jednak wielokrotnie odgrzewany kotlecik

"Improved dynamic range, but still won’t match the Sony sensors"

to również nie ma dla mnie większego znaczenia oszczędzę pomijając w zakupach przyszłe 6DII - nie wywołuje to jakiegoś wiekiego zniepokojenia, a nawet uśmiech - nie będzie parcia na nowy model - będzie kasa na dwie dobre wycieczki
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2016 o 10:45
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Sensor powinien być nowy. Na starej architekturze nie byliby w stanie robić 4K/60fps i do tego jeszcze AF z Dual Pixel (chyba, że okaże się, że AF w video tylko dla Full HD i inne sprytne ograniczenia, ale wątpię). Oczywiście nowa architektura powinna mieć też przełożenie na bardziej interesujące nas DR
    To tyle dobrego. Bo odnośnie spłynięcia na niższe modele, to jestem dość sceptyczny...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-01-2016 o 10:45

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Sensor powinien być nowy. Na starej architekturze nie byliby w stanie robić 4K/60fps i do tego jeszcze AF z Dual Pixel (chyba, że okaże się, że AF w video tylko dla Full HD i inne sprytne ograniczenia, ale wątpię). Oczywiście nowa architektura powinna mieć też przełożenie na bardziej interesujące nas DR
    chyba jednak jeszcze nie w tym obrocie (może przy następnej olimpiadzie) - na razie na razie plotki donoszą o odgrzanym kotleciku czyli matryca nowa bo każda jest nowa

To tyle dobrego. Bo odnośnie spłynięcia na niższe modele, to jestem dość sceptyczny...
    Ja używam tak wykastrowanego modelu że chyba bardziej sie nie da więc się nie obawiam z drugiej strony to bardzo przyzwoity sprzęt - więc uprade musi mi coś istotnego zaoferować, a mnie ani fpsy ani filmowanie nie interesuje, nie strzelam i nie filmuję.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna Awatar boniek82

Sprawa pewnie rozwiąże się sama. Nie wiem czy w ogóle jeszcze zobaczymy 80d, ...
    Jeszcze w tym miesiącu na to wygląda:
    EOS 80D to be Announced in February [CR2]
    http://cameratimes.org/canon-eos-80d...ruary-cp-2016/
    Ostatnio edytowane przez boniek82 ; 03-02-2016 o 14:58
    Boniek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez boniek82 Zobacz posta
    Chętnie bym zobaczył już 80d, ale tylko z "nowym" sensorem, porównywalnym do d7200 (dr, cienie, isoless). Czekam jeszcze na A6100

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Chętnie bym zobaczył już 80d, ale tylko z "nowym" sensorem, porównywalnym do d7200 (dr, cienie, isoless). Czekam jeszcze na A6100
    I doczekałem się A6300 Wow 4K Żeby do tego mieli jeszcze jakieś obiektywy to już by mnie u Canona nie było
    I 4K robią z całego sensora! Czyli oversampling 2.4x ! Przypominam, że nawet 1dx2 robi 4K z cropa
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-02-2016 o 17:16

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

i przyzwoitej jakosci obiektyw do tego jest 2x drozszy i jeszcze sporo ciezszy od canonowskiej L-ki...

albo ja czegos nie ogarniam i dla niektorych to jest normalne, zeby wkrecac sloik do paczki od fajek i robic tym zdjecia...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    więc uprade musi mi coś istotnego zaoferować, a mnie ani fpsy ani filmowanie nie interesuje, nie strzelam i nie filmuję.
    Jak nie strzelasz to nie ptrzebujesz profesjonalnej broni. Ale sprzęt do strzelania zawodowego (shooting) powinien być jak kalasznikow: celny, szybki i nie do zdarcia. Taki jest 1dx2 i za to się płaci, reszta jest w gratisie.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jak nie strzelasz to nie ptrzebujesz profesjonalnej broni. Ale sprzęt do strzelania zawodowego (shooting) powinien być jak kalasznikow: celny, szybki i nie do zdarcia. Taki jest 1dx2 i za to się płaci, reszta jest w gratisie.
    sredni format (nawet nie koniecznie cyfrowy) nie ma zadnej z tych cech. a dla wielu fotografow nadaje sie duzo lepiej do strzelania zawodowego
    www albo tez flickr

Strona 27 z 198 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów