Dobra informacja ze specyfikacji 1DX2 to mnogość punktów AF działających dla f/8 -> będą nowe obiektywy supertele f/5.6![]()
Dobra informacja ze specyfikacji 1DX2 to mnogość punktów AF działających dla f/8 -> będą nowe obiektywy supertele f/5.6![]()
bardzo dobra informacja - segment który mnie nie interesuje i nigdy interesował nie będzie ale zawsze jest szansa że coś spłynie na niższe modele - 14 fps (16 fps w LV) to już kompletnie mnie nie interesuje bo częściej robię 3 minutowe ekspozycje niż włączam serię ale to świetna wiadomość - teraz pytanie zasadnicze - czy sensor to wielokrotnie odgrzewany kotlecik czy coś nowego? co technologicznie dogoni konkurencję?
EDIT
o znalazłem odpowiedź jednak wielokrotnie odgrzewany kotlecik
"Improved dynamic range, but still wonât match the Sony sensors"
to również nie ma dla mnie większego znaczenia oszczędzę pomijając w zakupach przyszłe 6DII - nie wywołuje to jakiegoś wiekiego zniepokojenia, a nawet uśmiech - nie będzie parcia na nowy model - będzie kasa na dwie dobre wycieczki![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2016 o 10:45
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Sensor powinien być nowy. Na starej architekturze nie byliby w stanie robić 4K/60fps i do tego jeszcze AF z Dual Pixel (chyba, że okaże się, że AF w video tylko dla Full HD i inne sprytne ograniczenia, ale wątpię). Oczywiście nowa architektura powinna mieć też przełożenie na bardziej interesujące nas DR
To tyle dobrego. Bo odnośnie spłynięcia na niższe modele, to jestem dość sceptyczny...
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-01-2016 o 10:45
chyba jednak jeszcze nie w tym obrocie (może przy następnej olimpiadzie) - na razie na razie plotki donoszą o odgrzanym kotlecikuczyli matryca nowa bo każda jest nowa
Ja używam tak wykastrowanego modelu że chyba bardziej sie nie dawięc się nie obawiam
z drugiej strony to bardzo przyzwoity sprzęt - więc uprade musi mi coś istotnego zaoferować, a mnie ani fpsy ani filmowanie nie interesuje, nie strzelam i nie filmuję.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Jeszcze w tym miesiącu na to wygląda:
EOS 80D to be Announced in February [CR2]
http://cameratimes.org/canon-eos-80d...ruary-cp-2016/
Ostatnio edytowane przez boniek82 ; 03-02-2016 o 14:58
Boniek
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-02-2016 o 17:16
i przyzwoitej jakosci obiektyw do tego jest 2x drozszy i jeszcze sporo ciezszy od canonowskiej L-ki...
albo ja czegos nie ogarniam i dla niektorych to jest normalne, zeby wkrecac sloik do paczki od fajek i robic tym zdjecia...
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.