jak plotki to plotki
wyczekiwana sigma 85 1.4 Art
i
sigma 12-14 f4 Art
i sigma 500 f4 DG OS HSM Sport
Pictures and specs of the three new Sigma lenses | Nikon Rumors
--- Kolejny post ---
i się jeszcze odniosę ogólnie do wypowiedzi przedpiśców
zakupy mnie nauczyły że kompromis jest zawsze kompromisem, a zamienniki zamiennikami a co tanie to drogie lub jak to u mnie na wsi mawiają tanio kupisz dwa razy kupisz - generalnie zgadzam sie z beckiem ale nie zawsze
unikam zamienników, unikam drogich systemowych nie elek, unikam tanich (szczególnie starych konstrukcji) systemowych nie elek - to najcześciej badziew optyczny jest pomimo pozytywnych recenzji (taki przepłacony przeciętniak), kupiłem S50A i jestem zadowolony - było warte każdej złotówki którą zapłaciłem, to moje jedyne niesystemowe szkło - to nie jest zamiennik C501.4- te szkła nawet koło siebie nie stały, jeśli będe kupował następną stałkę to jest duże prawdopodobieństwo że będzie to sigma z serii art (ale może się okazać że to jednak elka będzie)
ktoś chciał duże tele od sigmy jest w rumorsachto sport więc ciekawi mnie cena, ja na szczęście nie potrzebuję takiego sprzętu
małe tele ten słynny 70-300 - zgadzam się tamron nie jest konkurencją canona, chyba nawet tej budżetowej nie elki