Dzięki za wyjaśnienie, bo myślałem o myśliwych=mordercach zwierzątek
--- Kolejny post ---
A sportowcy nie są obrażeni,że obrabiają ich wędliniarze ?
--- Kolejny post ---
A co z samolotami ?
Nazwa dla fotografujących samoloty ?
Dzięki za wyjaśnienie, bo myślałem o myśliwych=mordercach zwierzątek
--- Kolejny post ---
A sportowcy nie są obrażeni,że obrabiają ich wędliniarze ?
--- Kolejny post ---
A co z samolotami ?
Nazwa dla fotografujących samoloty ?
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
A jak zakwalifikujemy tych co maja 5d3, 6d, 7d2 a czasem też 1
może lepiej zgnili kapitaliści
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
proponuje:
solidniejsza puszka
+/- 28Mpix matryca - tej samej jakosci per-piksel (odwzorowanie kolorow) co 20Mpix w 6D mkI, tylko wiecej detalu
porzadny soft* po wifi (w tym: automatyczny backup zdjec na telefon/tablet a dalej na dropboksa + mozliwosc popchniecia malych fot na wordpressa albo kolchozy pokroju ryjobuk czy twitter)
gibany ekranik (?)
dedykowany guzik do MLU
joystick do wyboru punktow AF z powrotem
wiekszy celownik ze 100% krycia
z osobistych preferencji: gdyby nie zrobili tego automatycznego backupu (*) - karty CF. bawienie sie kartami SD w podrozy to masakra. za duze ryzyko uszkodzenia badz zgubienia, czego z CF-em nie ma.
przy czym jestem sklonny zalozyc sie, ze Canon nic z kwestia Wifi nie zrobi. obecna implementacja jest zenujaco ograniczona... ale Japonce od wielu lat nie kumaja, ze soft wymaga myslenia w kategoriach
uzytkowych, a nie inzynierskich...
Za chwilę to 6d mkII przekształcisz w lepszą nieco wersje 5d mkIII.
Ja tez mam 3, nie robię zadnych kotletow i czuję się urazony zaszeregowaniem! :-)
czemu?
5D mkIII nad 6D ma przewage solidniejszej konstrukcji i na pewno duzo lepszego ukladu AF. i taki 6D mkII mozna zrobic nawet nie ruszajac ukladu AF istniejacego 6D mkI.
nadal nie widze na czym mialo polegac by szufladkowanie. jest napisane raczek "jak byk", ze pod katem (przede wszystkim) takiego to a takiego uzytkownika zaprojektowane sa konkretne modele/linie. w zadnym miejscu nie ma jakichkolwiek implikacji w druga strone. w zasadzie to ja moglbym byc urazony. brakami z logiki
6D mkII to pewnie będzie tylko drobny lifting tego co jest. Nie spodziewałbym się rewolucji.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tez tak sądzę, że 6d2 to będzie raczej takie poglaskanie po korpusiku niz wazniejsze zmiany.
A z tym urazeniem w sprawie 5d3 to byl zart. Przy czym najwieksza wadą tego body jest wlasnie masowe uzywanie go przez kotleciarzy. To psuje image :-)