Strona 8 z 198 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Tymczasem spekulacji o nowej a właściwie nowych, 5D ciąg dalszy. Że niby miały by być 2 korpusy: 5Dc 18MP do filmowania i 5DmkIV z 28MP, oba z 12fps i DualPixel III

Two More 5D Cameras Coming? [CR1]
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Pełne uzależnienie

interesujące, mz albo 28Mpix albo 12 kl/s - razem to się marketingowo nie domyka (za dużo grzybów w barszczu) z drugiej strony nie wierzę w zejście do 18Mpix - megapixele to jedyny parametr o którym można powiedzieć że użytkownikom wydaje się że go rozumieją, o innych nawet tego nie można powiedzieć tzn. nawet im się nie wydaje że rozumieją - zmniejszenie megapixeli to marketingowy strzał w stopę, dwa nowe korpusy - byłoby ciekawie - to ruch coś ala Sony (co chwilę nowy korpus) tylko nie wiem czy to nie zamiesza ludziom zupełnie w głowach. z tego wszystkiego to najbardziej prawdopodobne jest 28Mpix bo dobrze wygląda na papierze i każdy widzi progres a jak mawiają u mnie na wsi progres jest najważniejszy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    interesujące, mz albo 28Mpix albo 12 kl/s - razem to się marketingowo nie domyka (za dużo grzybów w barszczu) z drugiej strony nie wierzę w zejście do 18Mpix - megapixele to jedyny parametr o którym można powiedzieć że użytkownikom wydaje się że go rozumieją, o innych nawet tego nie można powiedzieć tzn. nawet im się nie wydaje że rozumieją - zmniejszenie megapixeli to marketingowy strzał w stopę, dwa nowe korpusy - byłoby ciekawie - to ruch coś ala Sony (co chwilę nowy korpus) tylko nie wiem czy to nie zamiesza ludziom zupełnie w głowach. z tego wszystkiego to najbardziej prawdopodobne jest 28Mpix bo dobrze wygląda na papierze i każdy widzi progres a jak mawiają u mnie na wsi progres jest najważniejszy.
    Też nie wierzę w ten korpus "filmowy" 18 mpx. To byłby korpus konkurujący z nowymi kamerami Canona, a na to na pewno nie pójdą. To nie w ich stylu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też nie wierzę w ten korpus "filmowy" 18 mpx. To byłby korpus konkurujący z nowymi kamerami Canona, a na to na pewno nie pójdą. To nie w ich stylu.
    To chyba szerszy problem dla działu rozwoju.

Na początku "filmowanie" które wkładano do lustrzanek to był dodatek, odpowiedź na konkurencję.
    Ale teraz :
    - sami tworzą aparaty filmowe, pewno nie długo pojawią się bardzo "tanie" i będzie to już konkurencja wewnętrzna
    -w miarę rozwoju tworzy się wyraźna różnica wymogów dla filmowania i fotografowania, wpychanie w jedno body to wzrost kosztów a więc ceny.

Mają chłopcy o czym myśleć .

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    -w miarę rozwoju tworzy się wyraźna różnica wymogów dla filmowania i fotografowania, wpychanie w jedno body to wzrost kosztów a więc ceny.
    Mają chłopcy o czym myśleć .
    ja bym w zasadzie zaczal dyskusje od uzytkownikow/klientow, nie od tylka strony, bo IMHO ficzery i ich koszty determinuje docelowy uzytkownik. a tu Canon wbrew pozorom ma bardzo klarowny obraz jesli chodzi o fotografow:

1) zawodowy reporter robiacy w ciezkich warunkach - od "zawsze" 1-ki
    2) studyjny / zawodowy pocztowkowiec - 5Ds
    3) kotletowy - 5D III
    4) pocztowkowiec amator - 6D
    5) wedliniarz - 7D II
    6) pozostale do spolki razem: 70D / 760D / 750D / 700D / 100D / 1200D

w tym zestawieniu dla 2), 4) i 5) wideo jest bez znaczenia. mozliwosc krecenia w miare sensownego wideo jest wazna dla calego 6) pospolu, natomiast wypasione wideo jest kluczowa sprawa dla 1) i 3).
    Linie 1D Canon niejako rozbil na foto/wideo, z 5D tez moze to zrobic. to jest duzy rynek zbytu i regularne pieniadze, tych uzytkownikow sie dopieszcza nadmiarem wyboru
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Też uważam, że będzie 5d4 i 5dc.

Pierwszy z nową matrycą, bez dual pixela i z przeciętnym video (Full HD czy jak tam to się zwie). Może i 28 Mpix.

Drugi z dual pixel i 4K. Ta puszka ze względów technologicznych nie może mieć za dużo MPix, właśnie 18, może 20 max. Oczywiście jak pisał Kolekcjoner, to będzie do pewnego stopnia wewnętrzna konkurencja dla innych produktów Canona.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym w zasadzie zaczal dyskusje od uzytkownikow/klientow, nie od tylka strony, bo IMHO ficzery i ich koszty determinuje docelowy uzytkownik. a tu Canon wbrew pozorom ma bardzo klarowny obraz jesli chodzi o fotografow:

1) zawodowy reporter robiacy w ciezkich warunkach - od "zawsze" 1-ki
    2) studyjny / zawodowy pocztowkowiec - 5Ds
    3) kotletowy - 5D III
    4) pocztowkowiec amator - 6D
    5) wedliniarz - 7D II
    6) pozostale do spolki razem: 70D / 760D / 750D / 700D / 100D / 1200D

w tym zestawieniu dla 2), 4) i 5) wideo jest bez znaczenia. mozliwosc krecenia w miare sensownego wideo jest wazna dla calego 6) pospolu, natomiast wypasione wideo jest kluczowa sprawa dla 1) i 3).
    Linie 1D Canon niejako rozbil na foto/wideo, z 5D tez moze to zrobic. to jest duzy rynek zbytu i regularne pieniadze, tych uzytkownikow sie dopieszcza nadmiarem wyboru
    Szkoda, wybrałem kiedyś (nie do końca świadomie) Canona, teraz mam 5D3 ...i teraz będę musiał zmienić !
    Nie robię "kotletów" !

Może coś pomożesz ?

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    5) wedliniarz - 7D II
    A kto to taki .
    Sam wymyśliłeś ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    A kto to taki .
    Wędliniarze to ci którzy fotografują zwierzęta. W zasadzie do tej kategorii łapią się także fotografowie piłkarzy i innych sportowców

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wędliniarze to ci którzy fotografują zwierzęta. W zasadzie do tej kategorii łapią się także fotografowie piłkarzy i innych sportowców
    Dokladnie. Z tym ze ze sportowcow tylko ci, ktorzy nie zarobili na 1d.

Strona 8 z 198 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów