według Canon Rumors: Canon EOS 5D Mark IV 3499 USD; 3700 EUR
według Canon Rumors: Canon EOS 5D Mark IV 3499 USD; 3700 EUR
6d mkII
Mącenie w tym temacie jest pewnie Canonowi trochę na rękę.
A realnie, jedyne, co DP Raw daje, to wbudowana w RAW informacja o odległości od płaszczyzny ostrości punktów fotografowanej sceny na każdym pikselu matrycy. To oczywiście daje możliwość podrasowania pięknie rozkładu GO w postprocesie. Oraz oczywiście focus peaking. Niestety nie ma możliwości przesunięcia ostrości, bo z bokehu nie da się zrobić ostrego.
Skąd się biorą informacje, że piksele są na różnych głębokościach? Ja nic o tym nie wiem.. Nie widzę żadnej możliwości wykorzystania czegoś takiego w technologii DP.
--- Kolejny post ---
Ale to właśnie będzie główna i w zasadzie jedyna korzyść z tego DP rawa, że będzie sobie kreować dowolne, realistyczne, nie do odróżnienia od optycznego, boke.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Aż tak dobrej pamięci nie mam, ale nie było tak, że w cenie 5dII wlazło 6d i oczywiście drożej 5dIII? Fajna polityka że zabawki coraz droższe i to pewnie cena za dokładanie kolejnych bajerów (a w 6d przy okazji okrojenie podstaw - AF).
Ostatnio edytowane przez asdf ; 24-08-2016 o 22:59
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
10D + Stuff
5d4 będzie mogło służyć za dalmierz :P
50D+6D+10-300/1.8-5.6+Lowepro
https://snapshot.canon-asia.com/arti...ull-frame-dslr
Więcej danych o nowej piątce
to tak.. skoro slowo cialem sie stalo, to na chwilke ten watek bedzie przymkniety, zeby w watku o plotkach byly dyskusje o plotkach (i inne pogloski, marzenia, mokre sny, wyznania, "napisz do Kasi" itd. itp.) a o faktycznych produktach juz byly dedykowane im watki. 5D mkIV juz istnieje, juz jest do d* i nikt takiego go nie chcial, mozemy miec osobny o nim watek na najblizsze 5-6 lat (tyle mu trzeba, zeby od "szajsu" stal sie "kultowy")![]()