A mi się marzy wyzwalacz aktywowany głosem, prosta aplikacja rozpoznawania mowy, np. z androida i ustalamy sobie hasło, na które aparat wyzwala migawkę. Można np. ustalić kilka haseł: one shot, seryjne, szybka seria itp.
Ale zapewne to dopiero w 5D mk19...
może na początek zrobić tak żeby ta aplikacja co to po wi-fi ma działać działała normalnie - włączasz aplikację łączy się i można po prostu wyzwolić migawkę lub zablokować wyzwoloną żebym nie musiał trzymać palucha na ekranie telefonu przez 2 minuty (bez żadnych livewiew i innych popierdułek) tylko tyle i aż tyle - a tu wydaje się że to zadanie przekraczające wyobraźnię działu badań i rozwoju - co tu pisać o zaawansowanych funkcjach jak taka prosta jest poza zakresem
Ostatnio edytowane przez jaś ; 10-08-2016 o 12:22
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Swoją drogą ciekawe dlaczego w trzycyfrowych jest "ładniejszy" wtyk jack, a w lepszych body jakiś wynalazek...
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
zasadnicze pytanie o 5DIV to jaką matrycę ta wsadzą? i czy 1EV na DR (bo więcej nie będzie) robi aż taką różnicę, pozostałe parametry z przecieków ciekawe ale bardziej dla filmowców, dualpixel? komu to potrzebne - też do filmowania bardziej bo do fotografii potrzebne jak świni siodło - na razie potencjał technologii dualpixel wydydaje się być kompletnie niewykorzystany w fotografii (jeszcze bardziej niż wi-fi w innych korpusach). no chyba że ktoś potrzebuje więcej megapixeli ale nie chce 5DS. ale ogólnie ciekawy korpus się szykuje.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień