Strona 19 z 198 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1980

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy tej wielkości może być kiler.
    Nie wiem czy to dzięki nowym soczewkom DO BR, ale wielkościowo (pomijając średnice przedniej soczewki) wydaje się być krótsza nawet od mojej czterysetki. A skoro tak, to nowa technologia umożliwiała by produkowanie "kompaktowych" 600/2.8 i 800/4.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Zapowiadaja EF 24-70 f/2.8L IS czyli do aktualnej ceny nalezy doliczyc 1000 dolarow / funtow.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Nie wiem czy to dzięki nowym soczewkom DO BR, ale wielkościowo (pomijając średnice przedniej soczewki) wydaje się być krótsza nawet od mojej czterysetki. A skoro tak, to nowa technologia umożliwiała by produkowanie "kompaktowych" 600/2.8 i 800/4.
    Pomysł dobry, pytanie czy ktoś będzie chciał to kupić, a raczej zapłacić. Cena rośnie pewnie w przybliżeniu z kwadratem średnicy przedniej soczewki. Jak dotąd nie było też chyba patentu Canona na takie szkła (a były na DO dla 600/4 czy 500/5.6 i inne). Z drugiej strony jest nadzieja, że być może koszt nowych supertele zmniejszy się przez zastąpienie fluorytu szkłem BR. Tak czy siak jeśli Canon zrobiłby takiego demonstratora technologii to i tak będzie się cieszyć większym zainteresowaniem niż Sigma 200-500

--- Kolejny post ---

A co do tego prototypu 600/4 DO BR: pisałem przy okazji 400 DO II, że właśnie taki obiektyw miałby największy sens w technologii DO. Czerwony pasek oznacza, że technologia DO jest już bardzo dojrzała. Możliwe, że nie będzie już "tradycyjnych" supertele?

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Bardzo ciekawy artykuł o tym jaki Canon 5D mark IV powinien być by Canon mógł utrzymać udział w rynku profesjonalnej fotografii TUTAJ
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Lista zyczen.

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

Stara polityka Canona była lepsza, niedługo powstanie wersja aparatu przeznaczona do zachodów słońca, sportu, portretu, fotografii macro, dla studentów, dla bogatych nastolatek i cholera wie co jeszcze... Do niczego to nie prowadzi... 5D mark IV będzie kolejnym zapychaczem rynku, niby sprecyzowany do potrzeb, a w praktyce tak samo uniwersalny jak wszystkie inne. Parę lat temu fotograf miał do wyboru raptem kilka puszek i skupiał się na fotografowaniu, teraz co pół roku pojawiają się nowości i kuszą obietnicami, w praktyce większość z nas nie potrzebuje aż tak sprecyzowanego sprzętu. Bez problemu wystarczy mi jak i większości z Was jedna zawodowa pucha którą zrobię wszystko na co mam ochotę.
    Fotografia to sztuka obserwacji. Chodzi o znalezienie czegoś interesującego, w zwykłym miejscu… Ma niewiele wspólnego z tym co widzimy, raczej z tym jak to widzimy - Elliott Erwitt

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Z drugiej strony sprzęt na tyle relatywnie staniał (a nawet jesli nie sprzęt to jego używanie - brak materiałów światłoczułych), ze aby sie czymś wyróżnić i podkreślić status "profi", trzeba byc na bieżąco z drogimi nowinkami.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Bardzo ciekawy artykuł o tym jaki Canon 5D mark IV powinien być by Canon mógł utrzymać udział w rynku profesjonalnej fotografii TUTAJ
    większość to wyimaginowane popierdułki (a ja - podpinając się pod pomysły innych - uważam że istotna jest kurtyna w wizjerze i wstępne podnoszenie lustra na przycisku i co z tego) - jeśli wprowadzi nową matrycę to będzie o czym mówić, jeśli nie wprowadzi to nie będzie tematu - i żaden speed sync tego nie zmieni, świat nie składa się z samych kotleciarzy
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    większość to wyimaginowane popierdułki (a ja - podpinając się pod pomysły innych - uważam że istotna jest kurtyna w wizjerze i wstępne podnoszenie lustra na przycisku i co z tego) - jeśli wprowadzi nową matrycę to będzie o czym mówić, jeśli nie wprowadzi to nie będzie tematu - i żaden speed sync tego nie zmieni, świat nie składa się z samych kotleciarzy
    ale 5D jest wrecz posterowym wzorcem korpusu do kotleta. i jesli gdziekolwiek Canon bedzie dogadzac kulinarnym (tzn. chciec z nich zedrzec zarobiony bakshish) - to bedzie wlasnie w linii 5D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Będzie nowa matryca. I to wystarczy (DR), że będzie się sprzedawać jak ciepłe bułeczki. Dlatego kto może zaczekać niech sobie daruje 6d czy 5d3.

Strona 19 z 198 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów