Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 30D a photoshop cs2

Domyślnie 30D a photoshop cs2

Witam.
    Adobe jak zwykle spoznia sie z wypuszczeniem nowego raw convertera z suportem do 30D mimo ze aparat juz prawie miesiąc na rynku... no coment.

Czytałem gdzieś że mozna zhackowac wersję 3.3 tak żeby wspołpracowała z 30D. Moze ktos ma juz taką zhackowaną wersję raw convertera pod photoshopa sc2?

Help!! Bedę bardzo wdzięczny za pomoc.

Email: waran23@wp.pl

Thx.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamer99
    Witam.
    Adobe jak zwykle spoznia sie z wypuszczeniem nowego raw convertera z suportem do 30D mimo ze aparat juz prawie miesiąc na rynku... no coment.
    Na początek:
    http://www.adobe.com/support/forums/main.html
    potem Photoshop->login as a guest->camera raw

Czy Adobe gdzieś obiecywało, że zaraz po wyjściu danego modelu przepisze ACR'a by w miesiąc po wyjściu 30D dopisać go na listę supported cameras?
    Chyba nie
    W zamian Tomek Knoll powiedział, że ACR będzie aktualizowany od trzech do czterech razy w roku.

Proponuję DPP, BreezeBrowser/Pro. Jeśli chcesz mieć pełną kontrolę to proponuję UltraEdit
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 05-04-2006 o 14:12

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie działa
    O obiektywach wiem prawie wszystko

cooper
    Guest

Domyślnie

Cichy -powiedz jak to wyczarowales, u mnie mimo usilnych prob camera raw 3.3 wywala blad przy odpalniu cs2. Zdradz tajemnice;-)

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

co i jak zrobić jest tu napisane:
    http://akhater.wordpress.com/2006/03...canon-30d-raw/

Domyślnie

Witam! Nie mogę przeskoczyć tego punktu!
    2. Create a new file and call it Unofficial30DSupport.js and paste into it the section denoted below

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

ten plik należy skopiować do katalogu "twoj PS"\Presets\Scripts a dalej jak w opisie

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tylko doczytajcie dobrze Panowie, że zhaczony ACR robi RAWy 30D korzystając z ustawień dla 1dMkII, co może prowadzić do różnych efektów podczas konwersji (i podnobno prowadzi, czego jednak nie potwierdzam, bo nie sprawdzałem). Ja bym osobiście poczekał na oficjalne wsparcie rawa 30D w ACR albo używał DPP albo C1 (oczywiście to drugie, to niestety spory koszt).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uprawnienia umieszczania postów